E. Kleščinska: Aizejošais gads bija bagāts ar festivāliem, un Daugavpils izskatījās pienācīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska portālam Gorod.lv pastāstīja, ka aizejošais gads bija bagāts ar dažādiem festivāliem un nopietniem pasākumiem.

Neapšaubāmi, ka galvenais no tiem bija Vislatvijas dziesmu un deju svētki, kurā mūsu pilsētas kolektīvi izskatījās pienācīgi un ieguva labas vietas.

Par vērienīgāko Daugavpils pasākumu kļuva garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani”, kurš pārspēja visus rekordus pēc dalībnieku skaita, kurā piedalījās vairāk nekā 3 000 cilvēku.

Tāpat pilsētā notika Džeza festivāls. Izdevās organizēt Pilsētas dienas nedaudz neparastā formātā, jo koncertu sniedza labākā Latvijas grupa „Prāta vētra”.

„Pirmo reizi mēs kopā ar Latviešu kultūras centru pamēģinājām „atdzīvināt” augustu un domājam to atkārtot arī nākotnē. Mums ir ideja organizēt nelielu festivālu, kurš veltīts izcilajam Oskaram Strokam.

Par lielu aizejošā gada notikumu kļuva Rotko centra atklāšana. Es ļoti priecājos par saviem kolēģiem par to, ka uz Kultūras pārvaldes bāzes ir izveidota jauna iestāde, parādījās jauna un ļoti pieprasīta struktūra. Tā kā pēc manām domām 2013. gadā mēs neesam neko zaudējuši, bet tikai ieguvuši.

Novēlu, lai nākamais gads nebūtu sliktāks tādēļ, ka tas solās būt pietiekami sarežģīts un piesātināts. Bez tradicionālajiem pilsētnieku iecienītajiem pasākumiem mūs gaida studentu svētki „Gaudeamus” un Latgales senioru festivāls.

Biznesa struktūru pārstāvji izteica vēlmi organizēt Daugavpilī alus festivālu uz uzņēmuma „Latgales alus” bāzes. Pagaidām tas tiek plānots uz maija beigām. Ceru, ka pašvaldība atbalstīs šo ideju. Turklāt uzņēmēji organizēs šo festivālu uz pašu līdzekļu rēķina. No mums būs nepieciešami lietišķi padomi, skatuves, kolektīvi un rotājumi. Tā kā mūs gaida daudz interesanta.

Savā vārdā vēlos novēlēt pilsētniekiem veselību un labklājību, lai viņi patiešām būtu uzmanīgi viens pret otru, aktīvi apmeklētu mūsu pasākumus tādēļ, ka mēs strādājam viņiem, cenšamies dāvināt viņiem prieku! Ticiet, ka no mūsu sadarbības viss būs tikai vieglāk, labāk un gaišāk! Laimīgu Jauno gadu!”, – dalījās E. Kleščinska.


Написать комментарий