Times nosauca Putinu par «gada cilvēku»: viņš «atgrieza Krievijai iepriekšējo» spēku

foto: elitedaily.com
foto: elitedaily.com

Lielbritānijas laikraksts The Times nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par gada cilvēku starptautiskajā arēnā. 

2013. gads Krievijas valsts vadītājam kļuva par lielu sasniegumu gadu. Izdevums atzīmē Krievijas pozīciju Sīrijas jautājumā, politiku Ukrainas jautājumā, kā arī savstarpējās attiecības ar opozīciju valsts iekšienē.

„Tas bija labs gads džudo sestā dana īpašniekam Vladimiram Putinam. Viņš atgrieza Krievijai iepriekšējo spēku”, – uzsver The Times.

Iepriekš, 28. decembrī Krievijas pilsoņi izvēlējās gada cilvēku. Par to kļuva KF prezidents Vladimirs Putins, teikts Jurija Levadas analītikas centra aptaujā. Turklāt par gada cilvēku Putins kļuva sesto reizi. Šogad 26% Krievijas pilsoņu domāja, ka šis tituls jāpiešķir valsts vadītājam. Vēl 7% izvēlējās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, pa 4% ieguva premjerministrs Dmitrijs Medvedevs un bijušais ASV CIP darbinieks Edvards Snoudens. 3% ieguva bijušais JUKOS vadītājs Mihails Hodorovskis, – ziņo rbcdaily.ru.

Putina reitings pasaulē ir augsts. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieguva žurnāla Forbes ietekmīgāko pasaules cilvēku reitingā pirmo vietu, atstājot otrajā pozīcijā ASV prezidentu Baraku Obamu. Reitinga sastādītāji atzīmē, ka izvēle ir veikta tādēļ, ka Putins pastiprināja Krievijas kontroli diktatora lomā, bet Obama, tieši otrādi, zaudē pozīcijas, par ko liecina informācijas noplūde un situācija ap Sīriju.

Turklāt pēc politikas žurnāla Foreign Policy versijas Krievijas prezidents Vladimirs Putins kļuva par pasaules ietekmīgāko 2013. gada cilvēku. Starp citu Krievijas valsts vadītājs sarakstā ieņem otro vietu. Žurnāla redakcija nolēma atstāt pirmo vietu vakantu. Ietekmīgo cilvēku sarakstā ietilpst arī ASV izlūkdienesta vadītājs un Vācijas kanclere. 


Написать комментарий