Zolitūdes traģēdija – vainīgais ir jānosauc vārdā, uzskata Straujuma

foto: ru.focus.lv
foto: ru.focus.lv

Zolitūdes traģēdijā vainīgais vai vainīgo grupējums ir skaidri jānosauc vārdā, radot sabiedrībai skaidrību, intervijā Latvijas Radio otrdien sacīja premjera amatam izvirzītā Laimdota Straujuma.

„Sabiedrību nevar atstāt mistiskā neziņā par notikušo,” minēja Straujuma.

Tāpat intervijā Straujuma norādīja, ka trešdien sakšot darbu četras darba grupas, kas strādāšot pie valdības deklarācijas. Amatu sadalījums gan Straujumai šobrīd neesot vēl skaidrs. „Amatu sadale sāksies no baltas lapas, bet kaut kādi izskanējušie vārdi ir tikai piezīmes uz lapas malām,” norādīja politiķe.

Tāpat Straujuma šajā amatā plāno strādāt līdz Saeimas vēlēšanām rudenī, bet vismas pagaidām pēc tām neredz sevi kā "Vienotības" premjera amata kandidāti.

Politiķe arī atklaja, ka piedāvājumu iestāties "Vienotībā" saņēmusi jau pirms diviem gadiem, kad piekrita uzņēmties zemkopības ministres amatu.

Kā ziņots, valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību.

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.
 


Написать комментарий