Daugavpils reģionālajā slimnīcā atrastas sirdsmāsiņas

Preses foto
Preses foto

Vairākus gadus mūsu valstī tiek rīkota akcija „Meklējam sirdsmāsiņu”, kuras ietvaros meklē labāku, laipnāku, iejūtīgāku bērnu māsiņu.

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību bērnu māsu darbam, celt bērnu māsas profesijas prestižu, neaizmirstot, ka no viņām ir atkarīga pacienta aprūpe un veiksmīga izveseļošanās. Akcijas patronese ir Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma.

Pēc akcijas rīkotāju domām, neskatoties uz tehnisko progresu un dažādu jauninājumu izmantošanu medicīnas jomā, neviens nevar aizstāt medmāsas rūpes un uzmanību. Tieši viņa nodrošina slimā bērna kvalitatīvu aprūpi, uzmundrina viņu un viņa vecākus.

Akcija norisinājās četru mēnešu laikā – no 12.septembra līdz 12.decemrim. Šajā laika posmā ikviens varēja nobalsot par savu sirdsmāsiņu Latvijas slimnīcu nodaļās, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Nobalsot par savu sirdsmāsiņu varēja arī, aizpildot anketu internetā.

Akcijas ietvaros bija iespējams nobalsot par vienu no 22 Latvijas slimnīcu 860 medmāsām, rezultātā tika nobalsots vairāk nekā 6 000 reizes. Akcijas rezultātā tika atrastas 30 sirdsmāsiņas: četras katrā no Latvijas reģioniem – Latgalē, Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un 14 – Rīgā.

Akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” piedalījās arī Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļas māsas, divas no tām ceturtdien, 9.janvārī, tiks apbalvotas svinīgajā ceremonijā valsts prezidenta Andra Bērziņa rezidencē. Tiesa, viņu vārdi pagaidām netiek izpausti.
Sirdsmāsiņas tiks apbalvotas ar Ls 500 (711,44 eiro) naudas prēmijām un saņems atzinības rakstus no Valsts prezidenta kundzes Daces Seisumas, kura ir akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu”patronese.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Bērnu nodaļa ir domāta 50 bērniem, tajā ir arī vecākiem domātas gultas vietas.

Akcijas iniciators un atbalstītājs ir Rietumu Bankas labdarības fonds, informatīvi akciju atbalsta laikraksts „Diena”.


Написать комментарий