Daugavpils Ukraiņu kultūras biedrību „Mrija” vadīs jauna vadītāja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā tapa zināms, jaunā gada sākumā Ukrainas kultūras biedrības „Mrija” vadītājas amatu pameta organizācijas dibinātāja un ilggadējā vadītāja Nadežda Stahovska.

Viņa joprojām darbosies šajā biedrībā, bet vairs nebūs valdes locekle. Pagājušā maijā ukraiņu kultūras biedrība „Mrija” nosvinēja 10 gadu jubileju. Apsveikt Daugavpils ukraiņus ieradās Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olejņiks, kā arī pilsētas domes vadība, draudzīgās biedrības un organizācijas. Par godu jubilejai tika izdota grāmata par biedrības vēsturi un darbību.

Biedrības radošie kolektīvi piedalījās Slāvu kultūras dienās, Pilsētas svētkos, dažādos folkloras festivālos. „Mrija” pārstāvēja Daugavpils ukraiņus ārvalstīs, organizēja koncertus, bērnu braucienus uz vasaras nometni „Artek”.

Nadeždai Stahovskai tika piešķirtas vairākas balvas. Tagad, pēc viņas vārdiem, ir pārmaiņu laiks, biedrībai esot nepieciešams jauns vadītājs, jo vecais tā arī nespēja pierādīt pilsētas vadībai un Ukrainas vēstniecībai Latvijā Ukraiņu kultūras biedrības „Mrija” pastāvēšanas nepieciešamību. Tāpat daudz problēmu bija ar pilsētas Domes iznomāto telpu nomas maksas un komunālo pakalpojumu segšanu. Pašvaldība biedrībai iedala 350 latus gadā.

Par jaunu biedrības vadītāja kļuva Svetlana Ezīte. Svetlana ir dzimusi Aizkarpatos, strādā Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Šobrīd studē Daugavpils Universitātē.


Написать комментарий