Vj.Dombrovska svarīgākie darbi: būvniecības procesa sakārtošana un elektroenerģijas tirgus

foto: vipi.lv
foto: vipi.lv

Svarīgākie darbi, vadot Ekonomikas ministriju, būs būvniecības procesa sakārtošana un elektroenerģijas tirgus atvēršana, pirmdien žurnālistiem sacīja "Reformu partijas" (RP) virzītais ekonomikas ministra amata kandidāts, pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Saistībā ar būvniecības procesa sakārtošanu Dombrovskis norādīja, ka, vadot Saeimas Tautsaimniecības komisiju, viņš Būvniecības likuma grozījumus novedis līdz to atbalstīšanai otrajā lasījumā. Tāpat svarīga ir elektroenerģijas tirgus atvēršana, kur nepieciešamie darbi ir lielā mērā izdarīti, un ministra uzdevums būs raudzīties, lai process noritētu gludi, ziņo LETA.

Treškārt, runa ir par gāzes tirgus liberalizāciju, ceturtkārt, svarīgs ir inovāciju jautājums, kas nelīdz galam pabeigts palika Izglītības un zinātnes ministrijā, norādīja potenciālais ekonomikas ministrs.

"Par to, ka man nāksies sastapties ar spēcīgiem grupējumiem, esmu pārliecināts uz 100%," pauda Dombrovskis. Viņš nav sajūsmā par to, ka amatā jānomaina pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), kurš ir bijis viens no labākajiem ekonomikas ministriem kopš neatkarības atjaunošanas, un ka viņam ir jāatstāj izglītības un zinātnes ministra postenis.

Dombrovskim arī nav skaidri Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) argumenti, kāpēc Ekonomikas ministriju nevar turpināt vadīt Pavļuts. Tomēr Satversmē Straujumai kā premjera amata kandidātei ir paredzētas tiesības noraidīt jebkuru kandidātu, tāpēc man tās ir jārespektē, skaidroja Dombrovskis.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka RP pirmdien nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Dombrovski, atsakoties no iepriekš oficiāli virzītās pašreizējā ekonomikas ministra Pavļuta (RP) kandidatūras.

Lēmums respektēt Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) tiesības izvēlēties komandu RP valdes sēdē tika pieņemts ar balsu vairākumu, žurnālistiem norādīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Viņš pats balsojumā atturējās.

Lēmums tika pieņemts "vētrainās diskusijās", un RP joprojām līdz galam nepiekrīt Straujumas izvirzītajiem argumentiem. Daļa no valdes uzskatīja, ka RP būtu jāiet opozīcijā, atzina Demiters.

Atgādinām, ka Straujuma iebilda pret RP izvirzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Pavļutu. Svētdien, tiekoties ar RP pārstāvjiem, Straujuma aicināja šim amatam izvirzīt Dombrovski.

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.


Написать комментарий