VFR prezidents: «Migrācija Vācijai nāk par labu»

foto: Getty Images
foto: Getty Images

VFR prezidents Joahims Gauks tuvākajā nākotnē vēlas doties vizītē uz Krieviju. Par to viņš paziņoja intervijā Frankfurter Allgemeine.

„Vizītes Krievijā gaitā varēs apspriest visu to, kas mūs vieno, kā arī to, kas mūs sadala”, – paziņoja Gauks. Brauciena datums vēl nav zināms. Turklāt valsts vadītājs atzīmēja, ka joprojām nedomā apmeklēt Soču Olimpiādi. Jautājumu par to, vai par atteikšanās iemeslu kļuva cilvēktiesību pārkāpumi Krievijā, prezidents atstāja bez atbildes.

Kas attiecas uz apsūdzībām par to, ka federācijas prezidenta administrācija savlaicīgi nedarīja zināmu šo lēmumu Angelai Merkelei, Gauks domā, ka tās nav pamatotas. „Federācijas kancleres administrācija tika informēta pirms tam, kad šis lēmums kļuva zināms publiski”, – apliecināja prezidents.

Tāpat Gauks izteica savu viedokli par migrantiem. Prezidents uzsvēra, ka par laimi „populistu un ekstrēmistu kustības Vācijā nav pārāk stipras”. Pēc viņa domām nedrīkst „vairot bailes”. „Apgalvojumi, ka migranti kaitē mūsu valstij, atņem mums darbu un ir bīstami mūsu sociālajai sistēmai, nav pareizi un ir bīstami mieram valsts iekšienē”, – pārliecināts Gauks. Pēc politiķa domām migrācija, kaut gan rada dažas problēmas, „tomēr nāk par labu VFR”, – ziņo inopressa.ru.

Čigāni joprojām ir minoritāte, kuru Eiropā turpina diskriminēt, atzīmēja Gauks. Tā nav jābūt, to jāapspriež politiskajā līmenī, viņš norādīja.


Написать комментарий