Pilnvērtīga miega trūkums noved pie onkoloģijas attīstības

foto: vitamini-veselibai.blogspot.com
foto: vitamini-veselibai.blogspot.com

Hārvardas skolas mediķi pierādīja, ka pilnvērtīgs miegs ir ļoti svarīgs veselībai. Bet nakts atpūtas deficīts pārtrauc hormona meletonīna sekrēciju, kas līdz ar laiku var novest pie nopietnām saslimšanām, tai skaitā onkoloģiskām.

Zinātnieki pētīja 900 vīriešu dzīvesveidu 7 gadus. Brīvprātīgajiem noteica meteonīna līmeni organismā, testēja iekšējo orgānu stāvokli un miega kvalitāti. Septiņu gadu laikā, kuri pagāja pēc pirmās apskates, 111 vīrieši saslima ar prostatas vēzi. Zinātnieki noskaidroja, ka viņu hormona meteonīna līmenis bija zemāks par vidējo. Turklāt pacienti sūdzējās par sliktu miegu. Bet vīrieši, kuru hormona līmenis bija augstāks par vidējo, bija par 75% mazāk pakļauti onkoloģijas riskam, – ziņo eurosmi.ru.

Vadošā pētījuma autore Sāra Markta atzīmēja, ka vīrieši bieži nepievērš uzmanību pilnvērtīgai atpūtai naktī. Bet miega deficīts palēnina melatonīna sekrēciju un pat var pilnīgi to bloķēt.

Ja rodas miega problēmas, speciālisti iesaka vakarā lietot produktus, kuri sekmē ātru iemigšanu. Pie dabīgiem „miega līdzekļiem” pieder banāni, piena produkti, pārslas un musli, zāļu tēja. Turklāt svarīgi zināt, ka citi produkti pasliktina miega kvalitāti, tādēļ ēst tos vakariņās nav vērts. Normāli iemigt var traucēt sviestmaizes un hamburgeri, kafija ar melno šokolādi, asi un vircoti, cepti ēdieni un alkoholiskie dzērieni. 

 


Написать комментарий