Panteļejevs: Reformu partija ir Latvijas politiskās sistēmas hroniska vaina

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Par savu otro elpu politikā, politikas tikumiem laika gaitā, valdības maiņu un jaunās valdības iespējām Neatkarīgās intervija ar Aizsardzības ministrijas (AiM) parlamentāro sekretāru Andreju Panteļejevu, kurš pēc pasēdēšanas ierakumu otrā pusē – žurnālistikā – atgriezies aktīvajā politikā.

– Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žēlojusies par šo Saeimas sastāvu, kad pēc Valda Zatlera rīkojuma pacilāti politikā ienāca daudzi cilvēki bez politiskās pieredzes un sapratnes par politiku.

– Tādi slikti politiskie projekti, kāda bija Zatlera partija, ir bijuši arī iepriekš. Tāds bija Joahima Zīgerista projekts, Alberta Kaula projekts, kur arī nezin kādi cilvēki sanāca uzradās un pazuda. Savā ziņā līdzīgs projekts bija Demokrātiskā partija Saimnieks. Mēs ātri aizmirstam tos sliktos projektus. RP nav kaut kas šausmīgi oriģināls, tā ir mūsu Latvijas politiskās sistēmas hroniska vaina, kas turpinās jau 20 gadus, kad nav nostabilizējusies partiju sistēma un uz katrām vēlēšanām vai pusvēlēšanām, kādas bija šīs, uzrodas kas jauns, un cilvēki notic. Protams, cilvēki bez pieredzes sarežģī parlamenta darbu, mums arī bija ļoti sarežģīti strādāt ar Zīgeristu.

– Tā vienmēr ir bijis un vienmēr tā būs?

– Gribētu tomēr cerēt, ka pamazām partiju sistēma Latvijā stabilizēsies, neizskatās gan, ka jau šajās vēlēšanās. Ceru, ka cilvēki sāks saprast – ja viņiem kaut kas nepatīk, jāstājas esošajās partijās, kas viņiem ir tuvākas, un tur savas idejas jāpiesaka, nevis vienmēr jāmeklē kas jauns.


Написать комментарий