Marka Rotko mākslas centra atvēršana atzīta par spilgtāko 2013.gada notikumu valsts kultūrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laikraksta „Diena” izdevuma „Kultūras Diena” rīkotā konkursa – Gada balva kultūrā – nominācijā „Kultūras notikums” ir uzvarējis Marka Rotko mākslas centrs.

Zīmīgi, ka simpātiju balvu Daugavpils Marka Rotko Mākslas centram ar 1075 balsīm piešķīra KDi lasītāji.

Šajā nominācijā tika pieteikts vēl viens vērienīgs projekts – 2013.gada maijā Rēzeknē atvērtā Latgales vēstniecība „GORS”.

Pēc laikraksta „Diena” viedokļa, mūsu mākslas centrs ir veiksmīgs un nozīmīgs biznesa un kultūrtūrisma projekts. Marka Rotko mākslas centrs iezīmē kartē Daugavpili kā visas Austrumeiropas mākslas centru. Mūsu pilsēta ir vienīgā vieta, kurā var apmeklēt pasaulslavenā abstraktā ekspresionista oriģināldarbu pastāvīgu ekspozīciju. Mākslas centrs ir Latgales reģiona kultūras centrs, laikmetīgās mākslas izstāžu rīkošanas un mākslas zinātnieku tikšanās vieta.

Jāatzīmē, ka tā nav vienīgā Marka Rotko mākslas centra saņemtā balva. Raidījuma „100 grami kultūras” speciālizlaidumā tika noskaidroti balvas „Kilograms kultūras” uzvarētāji – Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas Īpašā balva piešķirta par Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atvēršanu.


Написать комментарий