V.Nadeždins: Sankciju piemērošana pret Krieviju ietekmētu vien nelielu Daugavpils firmu skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.martā kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins pēc žurnālistu lūguma pastāstīja, vai vietējie uzņēmēji ir ziņojuši, cik darbavietu zaudētu pilsēta gadījumā, ja pret Krieviju tiks piemērotas stingrākas sankcijas.

„Šādus signālus neesam saņēmuši, bet, analizējot mūsu rūpniecības struktūru, var secināt, ka galvenokārt preces tiek eksportētas uz ES valstīm un ne tik daudz – uz Baltkrieviju. Ar Krieviju sadarbojas vien dažas firmas. Ja tas skars Latviju, nerunājot par globālām lietām, piemēram, dzelzceļu, sankciju piemērošana ietekmētu vien nelielu Daugavpils firmu skaitu. Taču darbinieku samazināšana, protams, ir iespējama”, paskaidroja Vladimirs Nadeždins.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis piebilda: „Jebkuras ekonomiskas sankcijas var pasliktināt situāciju uzņēmējdarbībā. Tas ir saistīts gan ar izejvielu piegādi, gan ar tranzītu. Protams, gribētos, lai negatīvas sekas būtu minimālas, jo tiek prognozēts, ka ES sankciju piemērošanas gadījumā vislielākie zaudējumi varētu būt Latvijai”.

Atgādināsim, ka premjerministre Laimdota Straujuma ziņoja, ka Ukrainas situācijas dēļ varbūtējās ES sankcijas pret Krieviju Latvijai var izmaksāt vairākus simtus miljonus eiro. Savukārt satiksmes ministrs Anrijs Matīss nesen informēja, ka ekonomiskas sankcijas pret Krieviju, kas varētu tikt noteiktas pēc tās iebrukuma Ukrainā, ietekmēs arī Latviju, jo aptuveni 60% Latvijas ostās pārkrauto kravu nāk no Krievijas.
 


Написать комментарий