Festivāls «Myzykas Skrytuļs» paplašina savas robežas

foto: liksna.lv
foto: liksna.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Līksnā gatavojas ilgi gaidītām mūsdienu latgaliešu mūzikas festivālam „Myzykas Skrytuļs”.

Atgādināsim, ka pēc divu gadu pārtraukuma šovasar festivāls norisināsies no 4. līdz 6.jūlijam. Tādēļ festivāla organizatori aicina visus šī pasākuma cienītājus savos plānotājos atzīmēt šī gada jūlija pirmās brīvdienas, lai nepalaistu garām šo notikumu, kuru gaida ne tikai Latgalē, bet arī visā Latvijā.

Festivāla koordinatore Santa Pinupe informēja portālu Gorod.lv, ka festivāla laikā notiks četri koncerti: etno mūzikas koncerts, akustiskais un rokgrupu koncerti, kā arī garīgās mūzikas koncerts.

Interesanti, ka festivālā „Muzykys Skrytuļs” tiek aicināti piedalīties ne tikai mūziķi. Lai paplašinātu festivāla programmu,  nodrošinātu mūzikas un mākslas sinerģiju, tiek organizēts plenērs „Muokslys Skrytuļs”, kura ietvaros no organizatoru piegādātiem  materiāliem, mākslinieki rada dabas objektu.

S.Pinupe atzīmēja, ka ikviena sabiedriska organizācija var piedalīties festivālā, organizējot aktivitātes, kurās tiek parādīta organizācijas darbība. Festivālā tiek aicināti arī amatnieki un tirgotāji, piedāvājot iegādāties apmeklētājiem savu produkciju. Iespēja savu ieguldījumu sniegt ir ikvienam interesentam, kurš vēlas būt kā brīvprātīgais organizatoru palīgs.

Pasākuma rīkotāji – Daugavpils novada Kultūras pārvalde un Līksnas pagasta pārvalde – norāda, ka festivāls ir nekomerciāls, tā moto „Kruot var na tikai naudu” tiek uzsvērts arī 2014. gadā.

Jāpiebilst, ka plašāka pasākuma programma, kā arī pieteikuma anketas ir pieejamas šeit.


Написать комментарий