Mākslas dienas Daugavpilī pārsteigs pilsētniekus ar savu vērienu un pasākumu daudzumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aprīlī saskaņā ar tradīciju Latvijā startē Mākslas dienas.

Daugavpils mākslinieki Mākslas dienu ietvaros jau atklāja jaunu izstādi pilsētas muzejā.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pastāstīja, ka Mākslas dienas startē trešdien, 2.aprīlī, kad sāksies Starptautiskais bērnu festivāls „Cīruļi 2014”, un noslēgsies 16.maijā. Šajā laika posmā ieplānoti vairāki neaizmirstami pasākumi daudzās pilsētas vietās, piemēram, viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē, dzelzceļa stacijā, Māla mākslas centrā u.c., pasākumos piedalīsies vairākas iestādes un organizācijas.

Mākslas dienu ietvaros interesanti pasākumi gaidāmi arī Marka Rotko mākslas centrā, kas aprīļa vidū svinēs pirmo dzimšanas dienu. Piektdien, 4.aprīlī, šeit notiks vācu pianista un komponista Karlosa Čipas koncerts, bet svētdien, 6.aprīlī, interesentiem būs iespēja apmeklēt daugavpilietes Veras Taļerko, kura patlaban studē Lietuvā, koncertu. Tie nav visi Marka Rotko mākslas centra pārsteigumi, bet plašāka informācija būs pieejama vēlāk.

Izstāžu un radošo darbnīcu ciklu organizē arī Latgales Centrālā bibliotēka. Tās apmeklētāji varēs tikties ar vietējiem dzejniekiem, aplūkot pilsētas mājturības olimpiādes uzvarētāju darbus, novērtēt neparastu ēžu kolekciju. Plašāka informācija pieejama bibliotēkas mājas lapā.

Aicinām daugavpiliešus un pilsētas viesus sekot mūsu portālā pieejamai informācijai par Mākslas dienu pasākumiem, lai nepalaistu garām kultūras pasākumus mūsu valsts otrajā lielākajā pilsētā.


Написать комментарий