Žurnālists: Daļa Ukrainas separātistu – bijušie ieslodzītie un bezpajumtnieki no Krievijas

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Daļu Ukrainas austrumu pilsētu separātistu pārstāv bijušie ieslodzītie, bezpajumtnieki un alkoholiķi. Tiek uzskatīts, ka daudzi ir politiskie tūristi no Krievijas, Latvijas Radio stāsta žurnālists Aleksejs Grigorjevs Kijevā.

«Ukrainas drošības dienests katru dienu deportē no valsts Krievijas iesūtītos provokatorus, kuru organizē tā sauktos protestus, dala dalībniekiem naudu un ieročus. Naudas dalīšanas procesu ukraiņiem izdevās nofilmēt – tā notika turpat demonstrācijas laikā,» stāsta Grigorjevs.

Žurnālists arī norāda uz aculiecinieku stāstīto, ka nemiernieki neorientējoties Ukrainas pilsētu ielās un runā ar Krievijas krieviem raksturīgo akcentu. Tomēr šo nemiernieku esot ļoti maz – ne vairāk kā daži simti. Līdz ar to valdība un daļa iedzīvotāju neizpratnē, kāpēc vietējā vara un milicija padodas nemiernieku prasībām.

Latvijas Radio vēsta, ka prokrieviski orientētie protestētāji vairākos Ukrainas dienvidaustrumu apgabalos rīko masu nekārtības.  Harkovā un Doņeckā valdības pretinieki pieprasījuši reģionos rīkot referendumus par to turpmāko statusu un aicināja viņus atbalstīt gāzto Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.


Написать комментарий