Šlesers: Turīgākie ukraiņi jāaicina dzīvot Latvijā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ekspolitiķa Aināra Šlesera biedrība «nācijas izlīguma» reklāmas kampaņā ieguldījusi vairākus simtus tūkstošus eiro. Viņš pats atzinis, ka kopā ar vēl diviem domubiedriem izveidojis biedrību, kas apmaksā šīs reklāmas.

Uz jautājumu, kādēļ reklāmas apmaksā nevis partija, bet biedrība, Šlesers intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Viens pret vienu noteica, ka partijas daudzi negrib finansēt.

«Lai popularizētu nācijas izlīgumu, es izveidoju šo biedrību, un gāju pie uzņēmējiem, piedāvāju savu redzējumu, kas būtu jādara, un viņi bija gatavi to atbalstīt,» sacīja Šlesers.

Viņaprāt, pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām ir jāveido nācijas izlīguma koalīcija, proti, valdībā jāiesaista Saskaņas centrs.

Tāpat viņš raidījumā, runājot par uzturēšanās atļauju tirgošanu ārzemniekiem, pauda viedokli, ka turīgākos ukraiņus varētu aicināt dzīvot Latvijā. «Programma ir jāturpina, bet ir jāmāk no šīs programmas vēl vairāk naudu paņemt. Tad, kad Krievija ar Ukrainu ir gandrīz vai karastāvoklī, kad daudzi cilvēki domā, kur braukt un dzīvot, jo viņi nejūtas Ukrainā droši, turīgākie cilvēki varētu tikt aicināti dzīvot uz Latviju. Tas būtu cilvēcīgi un izdevīgi,» pauda Šlesers.

Viņš nepiekrita, ka Latvija pārāk lēti tirgo uzturēšanās atļaujas, norādot, ka mēs nevaram tikt salīdzināti ar citām valstīm.

Pēc viņa domām, nelielas korekcijas programmā var veikt, bet kopumā tā ir veiksmīga un ir jāturpina. «Tie, kas brauc un investē 150 tūkstošus, nav risks. Risks ir tas, kas notiek Ukrainā, kur divas brāļu tautas savā starpā cīnās. Jo vairāk šeit būs investīcijas, jo turīgāki būs vietējie iedzīvotāji, jo mazāk riska būs pretrunām. Kāpēc Ukrainā ir problēmas? Tāpēc, ka tur ir nabadzība un tad sākās juku laiki,» pamatoja Šlesers.

Politiķis arī aicināja būvēt jaunos mājokļu projektus ar maziem dzīvokļiem – tā esot niša, ko vajag attīstīt.

Kā zināms, Šlesers pērn decembrī kļuva par partijas Vienoti Latvijai vadītāju. Savukārt janvārī Šlesers kopā ar vēl diviem partijas pārstāvjiem – Andri Pudānu un Mareku Zeltiņu – dibinājis biedrību Nācijas izlīgums, kas sākusi intensīvu reklāmas kampaņu medijos.


Написать комментарий