J.Lāčplēsis paskaidroja Domes interesi par to, ka pilsētas pulciņus apmeklē bērni no citām pašvaldībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē, kurā tika skatīts Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes (SP) darbības pārskats par 2013.gadu, SP vadītājs pēc pilsētas vadības lūguma bija sagatavojis informāciju par to, cik daudz citās pašvaldībās deklarēto bērnu apmeklē pilsētas sporta sekcijas, kuru darbību apmaksā pilsētas Dome.

SP vadītājs Mihails Jenbajevs paziņoja, ka pilsētas sporta skolas sekcijas apmeklē 96 citās pašvaldībās deklarētie bērni, 71 no viņiem mācās Daugavpils skolās. Galvenokārt tie ir bērni no Kalkūnes, Locikiem, Naujenes un Kraujas.

Atgādināsim, ka vicemērs Jānis Dukšinskis pirms kāda laika jautāja Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai, vai netiek plānots pieprasīt citām pašvaldībām apmaksāt ne tikai tajos deklarēto bērnu mācības pilsētas skolās, bet arī nodarbības interešu pulciņos. Arī pilsētas mērs vēlējās noskaidrot, cik daudz citās pašvaldībās deklarēto bērnu apmeklē pilsētas sporta sekcijas.

Patlaban likums nenosaka, ka pašvaldībām jāveic savstarpējie norēķini par bērniem, kuri apmeklē citu pašvaldību interešu pulciņus, tomēr, pēc J.Dukšinska vārdiem, viņam ir zināms, ka dažas pašvaldības ir ieviesušas šādu praksi.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldības interese par to, ka pilsētas pulciņus apmeklē citās pašvaldībās deklarētie bērni, nozīmē, ka Daugavpils pilsētas dome plāno izrakstīt rēķinus kaimiņu pašvaldībām, kuru bērni apmeklē mūsu pilsētas pulciņus, J.Lāčplēsis paziņoja:

„Pašvaldības neveic savstarpējos norēķinus par bērniem, kuri apmeklē sporta sekcijas. Taču mēs sniedzam pakalpojumu, maksājam naudu. Tādēļ gribētos zināt, cik daudz citās pašvaldībās deklarēto bērnu saņem šo pakalpojumu. Patlaban tiek strādāts pie jauna likuma par finanšu izlīdzināšanu. Tajā tiks iekļautas dažādas kategorijas, un jāapsver, cik lietderīgi būtu iekļaut kategorijas, kuras ir saistītas ar pakalpojumiem, kurus pašvaldība sniedz citu teritoriju iedzīvotājiem. Principā katram pašam jāmaksā par saviem bērniem, bet šī problēma pie mums nav tik aktuāla kā, piemēram, Valmierā, kur trešdaļa izdevumu (mūzikas skolā – puse izdevumu) ir saistīta ar citās pašvaldībās deklarētiem bērniem”.

Tāpat mērs paziņoja, ka viņam nav zināms, ka kādas pašvaldības labprātīgi veiktu šāda veida savstarpējos norēķinus.

 


Написать комментарий