Daugavpils pilsētas domē lēma, vai deputāti traucē KSP strādāt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.aprīlī, skatot Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) darbības pārskatu, deputāti un KSP vadītājs diskutēja par to, ka pārvaldes pārskatā tika norādīts, ka KSP darbinieki nevar veikt plānotus un prioritārus darbus, jo iestādes budžets ir atkarīgs no deputātu lēmumiem.

Diskusiju uzsāka deputāts Aivars Broks, kurš lūdza paskaidrot viņam, ko nozīmē pārskatā minētais iekšējais risks, kas ir saistīts ar to, ka Domes deputāti neļauj iestādei rīkoties tā, kā tai gribētos. Vai tas nozīmē, ka KSP darbinieki ierosina mazināt deputātu ietekmi uz iestādes darbību, jautāja A.Broks.

Vicemērs Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka KSP bija domājusi, ka iestādes budžets parasti tiek apstiprināts citā apjomā, kas atšķiras no KSP plānotā, piemēram, no ieplānotiem 12 miljoniem šogad KSP iedalīja tikai 6. 

„Sanāk, ka KSP ir savas prioritātes, bet Domei – savas. Var būt šī iestāde mums nav nepieciešama? Jautājums, kā KSP var būt citas prioritātes, kuras nesakrīt ar Domes prioritātēm. KSP pastāv, lai īstenotu Domes noteiktās prioritātes”, paziņoja mērs Jānis Lāčplēsis, uzdodot precizēt formulējumu un norādīt, ka KSP darbība ir atkarīga no Domes lēmumiem, pagaidām no pārskata izriet, ka deputāti traucē pārvaldes darbam. „Vai no šī faktora jātiek vaļā?”, jautāja pilsētas mērs.

Pēc tam, kad mērs jautāja, kas kuram traucē – deputāti KSP vai otrādi, KSP vadītājs Aivars Pudāns atzina, ka, iespējams, teikuma, kurā tika rakstīts par iespējamiem riskiem, formulējums ir neveiksmīgs. No KSP vadītāja paskaidrojumiem izriet, ka ik gadu iestāde saskaras ar to, ka līdzekļi netiek iedalīti visiem ieplānotiem darbiem, tomēr pēc budžeta grozījumiem tie vienalga tiek veikti, jo tiek saņemtas pilsētnieku sūdzības un iedzīvotāju attieksme pret KSP darbu ir negatīva. Pilsētnieki sūdzas par to, ka netiek remontēti ceļi, bērnu rotaļu laukumi utt.

Diskusijas noslēgumā P.Dzalbe ierosināja vispār izsvītrot formulējumu, sakarā ar kuru radās diskusija, bet J.Lāčplēsis nepiekapās un uzdeva iekļaut pārskatā apgalvojumu, par to, ka pastāv ar KSP darbību saistītais risks – pilsētas budžeta līdzekļu neefektīva izmantošana, saņemot pakalpojumus, kuri maksā nepamatoti daudz. Mērs atzīmēja, ka patlaban deflācija netiek vērojama, materiāli un pakalpojumi nemaksā lētāk, tādēļ kāda cita iemesla dēļ KSP pasūtījumu cenas pērn bija daudz augstākas, bet šogad tās ir par 20-30% zemākas.
 


Написать комментарий