Kalkūnē notika bardu mūzikas vakars

foto: usiter.com
foto: usiter.com

25.aprīlī Kalkūnē otro reizi notika bardu saiets „Aprīļa ģitāras”, kas šoreiz bija daudz vērienīgāks.

Kalkūnes pagasta kultūras menedžere Brigita Madelāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad pasākumā piedalījās divreiz vairāk autordziesmu izpildītāju un cienītāju.

Zāle bija pilna ar mūzikas mīļotājiem, kas varēja izbaudīt dažādu žanru ģitārmūziku – izskanēja gan instrumentāli skaņdarbi Daugavpils centra "Jaunība" audzēkņi pedagoga Anatolija Jepifanceva vadībā", gan liriskas dziemas iemīļotās dziedātājas Lauras Bicānes, Līksnas dueta "Padod stīgu" un pasākuma iniciatores Brigitas Madelānes izpildījumā. Skanēja arī elektriskās ģitāras grupu "Good company", "Adolescere" un "Furati" izpildījumā.

Vislielāko skatītāju sajūsmu izsauca bardu dziesmas, kas skanēja Jeļenas Vitkevičas, Sergeja Solovjova, Anatolija Gaļera, Vitālija Jermačenko, Vadima Kotela, Žannas Busarginas un Tamaras Merkurjevas izpildījumā.

Savukārt pasākuma rozīnīte bija vistālākie viesi – Ventspils bardu grupa ar neaizmirstamu izpildījumu. Koncertu noslēdza blūza ritmi Anatolija Baiko un viņa grupas izpildījumā.

Zīmīgi, ka koncerta beigās visi dalībnieki vienojās dziesmā kopā ar skatītājiem un izteica pārliecību, ka jātiekas būs katru aprīli, jo tik jaukā laikā, kad "Pavasaris uzvar" (tieši tādu dziesmu dziedāja Laura Bicāne", bet aprīlis ir uzvilcis zaļas bikšeles (tā dziedāja Anatolijs Gaļers), dvēsele priecājas līdzi dabai un grib dziedāt, bet vislabāk dziesmu spēj papildināt tieši ģitāra!


Написать комментарий