Ikgadējā ziepju burbuļu flešmoba rīkotāji atcēla akciju ar pilsētas Domi radušos domstarpību dēļ

foto: galerey-room.ru
foto: galerey-room.ru

Daudzi daugavpilieši pieraduši, ka 1.maijā – Darba svētkos un Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas dienā – galvenajā laukumā var piedalīties ziepju burbuļu flešmobā „Dreamflash”, jo pēdējo četru gadu laikā šis pasākums pulcēja gan mazos daugavpiliešus, gan pieaugušos mūsu pilsētas iedzīvotājus.

Pasākuma rīkotājs Ēvalds Dukuls paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad šie svētki ir atcelti. Pēc Ē.Dukula vārdiem, minētais lēmums esot saistīts ar problēmām, kuras radās pērn, kad Daugavpils pilsētas dome pārmeta vietējā „DreamFlash” rīkotājam pasākuma politizēšanu un vēlējās aizliegt cilvēku pulcēšanos galvenajā laukumā.

„Ja daži pilsētas Domes pārstāvji zvana un rupjā tonī aizliedz rīkot šāda veida svētkus, kā arī draud ar nopietnām sekām, tad cilvēks neko organizēt nevēlas. Negribat svētkus - tie nenotiks! Es tikai gribēju iepriecināt mūsu pilsētniekus, palīdzēt sapulcēties kopā, lieku reizi pasmaidīt, aizmirst uz laiku par problēmām un aprunāties vienam ar otro nevis internetā, bet pilsētas ielās. Šo pasākumu rīkoju četrus gadus un esmu pateicīgs pilsētniekiem par atbalstu. Bija patīkami redzēt cilvēkus, kuru acīs bija prieks, un mazos bērnus un māmiņas ar bērnu ratiņiem, kuri priecājās par sauli, apkārtējiem cilvēkiem un ziepju burbuļiem.

Jāsaka, finansēt pasākumu nebija nepieciešams”, paziņoja Ē.Dukuls.

Tāpat flešmoba „DreamFlash” rīkotājs piebilda, ka, ja pilsētnieki 1.maijā tomēr pulcēsies laukumā, viņš par to nebūs atbildīgs.


Написать комментарий