ORF: Austrija parakstījās zem katra „Dienvidu plūsmas” metra

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Pretēji skeptiķu prognozēm Austrijas koncerns OMV un Krievijas „Gazprom” noslēdza vienošanos par „Dienvidu plūsmas” būvniecību. Gāzes vads apies Ukrainu pa Melnās jūras dibenu. Tas ļaus garantēt gāzes piegādi Eiropai, ziņo ORF.

Katrs Krievijas un Ukrainas konflikts liek eiropiešiem uztraukties par gāzes piegādēm, jo gāzes vadi iet caur Ukrainas teritoriju. Jaunā gāzes vada būvniecības plāns ļaus apiet Ukrainu, un par tā mērķi kļūs Lejasaustrija. Austrijas koncerna OMV un Krievijas „Gazprom” vadība šodien saskaņoja „Dienvidu plūsmas” maršrutu, – ziņo russian.rt.com.

Jau rudenī Krievijas koncerns „Gazprom” plāno ieklāt pirmās „Dienvidu plūsmas” caurules, turklāt pa Melnās jūras dibenu, lai apietu Ukrainu. Reaģējot uz Krimas pievienošanos Krievijai, ES apturēja pārrunas par „Dienvidu plūsmas” būvniecību. Tomēr, spriežot pēc visa, „Gazprom” tas netraucē.

Šaubas pauda tikai Itālijas enerģijas piegādātājs Eni, bet „Gazprom” darbojas ātri. Tā vietā, lai gāzes vadu ierīkotu uz Itāliju, to ierīkos uz Austriju. Kompānijā OMV runā par lielo dienu. Par Baumgartenes gāzes sadales centra nākotni tagad vairs nav jāuztraucas tuvāko desmitu gadu laikā. Kas notiks, ja pret Krieviju tiks noteiktas stingrākas sankcijas?

Gerhards Roiss, OMV ģenerāldirektors: Mans darbs ir nebaidīties, mans darbs ir nodrošināt Austriju ar stabilām enerģijas piegādēm.
Patiesībā ES nedomā samazināt atkarību no Krievijas gāzes.

Gerhards Roiss, OMV ģenerāldirektors: ir svarīgi diversificēt, bet sākumā jāgarantē, lai tā Krievijas gāze, kuru mēs patlaban saņemam, tiktu piegādāts uz Eiropu, jo tomēr trešdaļu gāzes Eiropai piegādā Krievija.

Kristiāns Liningers, ORF korespondents: Neskatoties uz politisko sasprindzinājumu, tuvāko desmitu gadu laikā Eiropa nevarēs atteikties no Krievijas gāzes. Acīmredzot pie šādiem uzskatiem pieturējās „Gazprom” un OMV, kad parakstīja šo līgumu.


Написать комментарий