Skotijas premjers tika kritizēts par simpātijām pret Putinu

foto: blogs.telegraph.co.uk
foto: blogs.telegraph.co.uk

Skotijas ukraiņu diaspora pieprasīja Skotijas premjerministram Aleksam Salmondam atvainoties par vārdiem par to, ka viņš „dažos aspektos” ir sajūsmināts par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo Bi–bi–si.

Konservatīvās, Leiboristu un Liberāldemokrātiskās partijas līderi kopējā atklātā vēstulē nosauca Salmonda vārdus par „smagu pārrēķināšanos”.
Par kritikas iemeslu kļuva Aleksa Salmonda intervija žurnālam GQ, kurā viņš, atbildot uz jautājumu par viņa attieksmi pret Putinu, pateica: „Viņš zināmā mērā atjaunoja Krievijas lepnumu un tas katrā ziņā ir labi”.

Kā uzskata pats premjerministrs, viņa vārdi pietiekamā mērā bija sabalansēti, jo šajā intervijā viņš kritizēja Putinu par politiku pret Ukrainu un cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā, – ziņo rbc.ru.

Jāatzīmē, ka šajā intervijā Salmonds vispār bija pieklājīgs cilvēks un atrada labus vārdus par visiem politiķiem, par kuriem viņam jautāja. Viņš pozitīvi atsaucās par Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Pēc viņa domām kancleres darbība ir efektīva, viņa aktīvi un ar panākumiem izmanto savu ietekmi Vācijā. Runājot par ASV prezidentu Baraku Obamu, Skotijas premjers domā, ka Baraks Obama lieliski vada politiskās kampaņas, bet, starp citu, ir nepietiekami efektīvs valsts darbībā.


Написать комментарий