ST vadītājam būtu jābūt ar lielāku pieredzi konstitucionālajā tiesā, atzīst Laviņš

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Satversmes tiesas (ST) vadītājam vajadzētu lielāk pieredzi konstitucionālo tiesību jomā, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzīst otrdien ST priekšsēdētāja amatā ievēlētais Aldis Laviņš, kurš par konstitucionālās tiesas tiesnesi kļuva aprīlī.

Viņš pieļāva, ka nelielā pieredze ST ir trūkums, jo konstitucionālo tiesību jomā viņš strādājis mazāk nekā civiltiesiskajos un administratīvajos jautājumos.

Laviņš norādīja, ka ST priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti piemēroti kandidāti, kas divos balsojumos neguva pietiekamu atbalstu.

Jaunais ST vadītājs atzina, ka ievēlēšana viņam bijusi pārsteigums.

Kā ziņots, Laviņa kandidatūra otrdien tika izvirzīta uz trešo balsošanas kārtu, jo pirms tam pēc divām vēlēšanu kārtām netika ievēlēti Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ķinis. Par Laviņu nobalsoja četri, bet pret viņu - divi tiesneši. Laviņa kandidatūru sēdē izvirzīja Ķinis.

Saeima Laviņu ST tiesneša amatā apstiprināja 3.aprīlī. Tiesneša amata pienākumus Laviņš pilda kopš 1999.gada.

Līdz 2003.gadam viņš bija Rīgas pilsētas priekšpilsētas tiesas tiesnesis. No 2003.gada līdz 2004.gadam viņš bija Rīgas apgabaltiesas tiesnesis, no 2004.gada līdz 2008.gadam Laviņš bija Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs, bet kopš 2008.gada - Augstākās tiesas tiesnesis senators Administratīvo lietu departamentā, pēc tam - Civillietu departamentā.


Написать комментарий