«Lokomotīve» tuvu sensacionālai uzvarai viesos

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Polijas spīdveja līgā Daugavpils „Lokomotīve” patīkami iepriecinājusi ar sniegumu pret vienu no līgas vadošajām komandām Gņezno „Start”. Viesos zaudēts tikai ar 43:47 ,ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Svētdien Daugavpils spīdvejisti viesojās Gņezno, kur tikās ar līgas līderi „Start”. Mājinieku komandas sastāvā netrūka spēcīgu poļu, dāņu un zviedru spīdvejistu, kas solīja ļoti sarežģītas sacīkstes. Pirmajos divos braucienos poļi pierādīja favorītu statusu, tiekot pie divām uzvarām ar 5:1. Viena uzvara ar 4:2 un neizšķirts 3:3 nedaudz uzlaboja situāciju, tomēr piektajā braucienā atkal zaudējums ar 1:5 un summā 10:20.

Nākamajos piecos braucienos jau dominēja „Lokomotīve”. Andžejs Ļebedevs ar Maksimu Bogdanovu tika pie uzvaras ar 5:1, vēl trīs braucienos panākumi ar 4:2 un 10. braucienā 3:3 – 30:30!

Diemžēl līdz uzvarai nedaudz pietrūka. Izšķirošajos braucienos „Start” nosvēra svara kausus savā labā, izcīnot dramatisku uzvaru ar 47:43. Šāds rezultāts gan dod „Lokomotīvei” labas izredzes tikt pie bonuspunkta.

14 punktus atveda Andžejs Ļebedevs, 13 – Jonass Kilmakorpi, 8+2 – Bogdanovs, bet 5 Ķasts Puodžuks. Ļoti vājas sacensības Simonam Gustafsonam (0 punkti), Rorijam Šleinam (3) un Ivanam Pļešakovam (0).

Sestdien Bogdanovs, Ļebedevs un Puodžuks startēja prestižajās „Speedway Best Pairs” sacensībās, kur arīdzan nobrauca sekmīgi. Lai arī septiņu valstu konkurencē atkal augstāk par sesto vietu Latvijai tikt neizdevās, kopumā starts jāvērtē kā ļoti labs.
Atsevišķos braucienos tika uzvarētas Polijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas summā deva 23 punktus. Tikai par punktu vairāk bija Zviedrijai, bet aiz mums palika Krievija ar Emilu Saifutdinovu un Artjomu Lagutu sastāvā.


Написать комментарий