L.Smikova: Bērnus no „Priedītes” plānoju iesaistīt pilsētas pasākumos un interešu pulciņos 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, maija sākumā Bērnunama-patversmes „Priedīte” vadītājas amatā tika iecelta Ludmila Smikova.

Viņa paziņoja vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, ka pagaidām plāno savienot bērnunama-patversmes vadītājas un Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktora vietnieces amatus.

„Bērnu un jauniešu centrā strādāju uz pusslodzi, ierodos Centrā pēc 8 patversmē nostrādātajām stundām. Varat iepazīties ar manu darba grafiku, jo visus interesē, kā var savienot amatus. Uzskatu, ka 12 stundas var savienot, tieši tā esmu strādājusi „Jaunībā”.

Esmu parakstījusi darba līgumu uz 3 mēnešiem, termiņš beidzas 6.augustā. Ja līdz tam laikam apliecināšu sevi kā labu iestādes vadītāju, un visi patversmes darbības kritiķi nomierināsies, viss būs labi. No 16.jūnija kā centra „Jaunība” darbiniece būšu atvaļinājumā, tādēļ varēšu adaptēties darbam „Priedītē”.

Lūgumu vadīt patversmi man izteica pilsētas mērs un vicemērs, es padomāju un nolēmu, ka neveiksmes gadījumā lielākais, ar ko es riskēju, ir mans atvaļinājums.

Neesmu speciālists sociālajos jautājumos, taču esmu pedagoģijas maģistrs, vēsturniece un filoloģe. Esmu strādājusi nometnēs, skolās, biju gan skolotāja, gan direktores vietniece.

Izlasot informāciju par to, kas it kā notiek „Priedītē”, apmeklēju to un biju šokā. Ņemot vērā vietējos plašsaziņas līdzekļos rakstīto, gaidīju kaut ko sliktu, bet telpas ir izremontētas, bērni dzīvo labos apstākļos – dzīvokļos ar virtuvi, viesistabu, guļamistabu, tualeti, dzīvoklī ir dators un mūzikas centrs. Bērni tiek baroti piecas reizes dienā. Viss ir ļoti labi organizēts.

Šogad mums ir 11 devītklasnieki, kuriem izlaiduma vakaram pilsētas tirgū tika iegādātas kleitas un uzvalki, kurus bērni paši izvēlējās. Noliktavā ir jauns 2-17 gadus veciem bērniem domātais apģērbs.

Uzskatu, ka mans uzdevums ir no jaunā mācību gada iesaistīt bērnus dažādos interešu pulciņos. Divi patversmes speciālisti strādā ar meitenēm un zēniem, pēta viņu intereses, kuras ir ļoti dažādas. Bērniem patīk dziedāt, dejot, nodarboties ar kartingu utt.  

Tāpat vēlos iesaistīt bērnus pilsētas pasākumos, kopā ar bērniem esam izstrādājuši vasaras nodarbinātības programmu, izvēlējušies vietējo pašvaldību. Ik mēnesi plānojam svinēt Dzimšanas dienas, agrāk tas tika darīts reizi 3 mēnešos. Bērni paši cep kūkas un tortes.  

Plānojam organizēt ekskursijas uz pašvaldības uzņēmumiem, piemēram, gribētos apmeklēt PAS „Daugavpils siltumtīkli”, SIA „DDzKSU”, SIA „Daugavpils ūdens”, lai bērni zinātu, kā tiek veidoti rēķini un gatavotos patstāvīgai dzīvei”, paskaidroja L.Smikova.


Написать комментарий

melo ka acis spd...biju pirms 2 gadiem Priedites logi veci sapuvusi,lapas nesgrabtas berni sez ka cietuma neviens ara ar viniem nestaiga vini nejutas ka majas bet ka cietuma...kad zvaniju direktoram tas iedeva sekretari jo latviski neviena varda nevareja pateikt...aizvedu drebes un rotalllietas neizgaja un pat nepateica paldies....ari kadpiedavaju palidzibu viniem viss bija pie kajas....neka labaka nebus jo zagt visi prot..un berniem vajag normalaku edienu vini ir pusbada..ar normu dot est.....

jaa sitaa vecene tocna ir tupa!!

Написать комментарий