Indijas okeāna reģionā pazudušo lidmašīnu vairs nemeklēs

foto: vedomosti.ru
foto: vedomosti.ru

Plašais Indijas okeāna reģions, kur pazudušās lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnas meklēšanas gaitā aprīļa sākumā tika uztverti signāli, ceturtdien izslēgts no iespējamās avārijas zonas, ziņo LETA-AFP.

Austrālijas vadītais Apvienotais aģentūru koordinācijas centrs paziņoja, ka meklēšana šajā reģionā, izmantojot mini zemūdeni, ir noslēgusies, neatrodot nekādas pazīmes, kas liecinātu par avarējušo lidmašīnu.

Austrālijas kuģis "Ocean Shield", uz kura atradās ASV mini zemūdene "Bluefin-21", pārmeklēja 850 kvadrātkilometrus lielu okeāna platību.

Centrs norādīja, ka Austrālijas Transporta pārvalde tagad ieteikusi izslēgt šo reģionu kā "pēdējo [reisa] "MH370" atdusas vietu".

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka "Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neskatoties uz plašo meklēšanas operāciju, lidmašīnas avārijas vietu joprojām nav izdevies noteikt.

Kāda ASV flotes amatpersona intervijā CNN atzina, ka aprīļa sākumā uztvertie signāli, visticamāk, nav nākuši no pazudušās lidmašīnas. Tiesa, flotes pārstāvis vēlāk paziņoja, ka amatpersonas izteikumi bijuši "spekulatīvi un pāragri".

Apvienotais aģentūru koordinācijas centrs atturējās tos komentēt. Centrs paziņoja, ka tagad meklēšanas operācija pāries jaunā fāzē. Tiks izmantots smalks ekipējums, lai skenētu kartēs neatzīmētu okeāna gultni un noteiktu meklēšanas zonu.


Написать комментарий