Iesvētīts Balvu luterāņu draudzes nams

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Balvu evaņģēliski luteriskajai draudzei 24.maijs bija nozīmīga diena, jo bīskaps Einārs Alpe iesvētīja jauno draudzes namu, informē Balvu novada portāls.

Svētku diena iesākās ar svētbrīdi un muzikāliem priekšnesumiem Viktora Bormaņa un Zojas Zaharovas izpildījumā Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kam sekoja draudzes nama iesvētīšana. Visiem klātesošajiem bija iespēja aplūkot jaunās telpas un altāri, ko veidojis Balvu Amatniecības vidusskolas audzēknis.

Draudzes nama celtniecība iesākās pirms pieciem gadiem, kad 24.maijā tika iesvētīti nama pamati. Zīmīgi, ka šajā datumā draudze katru gadu svin arī draudzes nama svētkus.

Visi draudzes locekļi ir gandarīti un priecīgi par jauno draudzes māju, kur regulāri notiek kora mēģinājumi, Svētdienas skola, Bībeles stundas, sadraudzības pasākumi un citas aktivitātes. Tas ir arī pirmais draudzes nams Daugavpils diecēzē pēc neatkarības atgūšanas.
Par draudzes mājas iesvētīšanu priecājās arī daudzie viesi – gan draudzes atbalstītāji no Somijas, Vācijas un Norvēģijas, gan no kaimiņu novadiem, gan arī Balvu novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis un izpilddirektore Inta Kaļva.



Написать комментарий