Lavrovs aicina Ukrainā izveidot humanitāros koridorus

foto: AFP/Vasiliy Maximov
foto: AFP/Vasiliy Maximov

Maskava ANO Drošības padomei ir sagatavojusi rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā.

Bez prasībām pārtraukt vardarbību valsts austrumos un pārrunu uzsākšanas tas satur aicinājumu par humanitāro koridoru izveidošanu miermīlīgu iedzīvotāju iziešanai no kara darbības zonas. Par to ziņo televīzijas kanāls N-TV, atsaucoties uz KF ĀM vadītāju Sergeju Lavrovu.

Ukrainas austrumos turpinās asins izliešana: starp valdības karaspēku un „separātistiem” notiek smagas kaujas. Tādēļ Krievija ir iesniegusi ANO Drošības padomei rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā, tiek ziņots Vācijas televīzijas kanāla N-TV portālā. Kā paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, tas satur „prasību nekavējoties pārtraukt vardarbību un faktiskas pārrunas ar mērķi nekavējoties pārtraukt uguni”.

Diplomāts atzīmēja, ka Krievija ir „loti norūpējusies” par to, ka tā saucamās „pretterorisma operācijas” gaitā iet bojā miermīlīgie iedzīvotāji. Pēc viņa vārdiem rezolūcijas projekts satur arī prasību izveidot humanitāros koridorus miermīlīgo iedzīvotāju ieziešanai no kara darbības zonas – ziņo russian.rt.com.

Televīzijas kanāla portāls atzīmē, ka Ukrainas konflikta laikā Maskava rīko kārtējās militārās mācības. Saskaņā ar valsts Aizsardzības ministrijas paziņojumu tajās piedalās Rietumu militārā apgabala raķešu vienības, kuru apbruņojumā ir raķešu komplekss „Iskander-M”, kā arī tālās aviācijas lidmašīnas.


Написать комментарий