Pacienta redze pasliktinājusies medmāsas mēģinājumu izvilkt viņa aci dēļ

foto: thelocal.se
foto: thelocal.se

Zviedrijas Nacionālā padome veselības aizsardzības un sociālās nodrošināšanas jautājumos uzsākusi skandaloza incidenta izmeklēšanu ar medmāsa piedalīšanos, kura divas reizes pieļāva rupju kļūdu.

Pēc The Local ziņām Smolandas provinces ārstniecības iestādē, kura atrodas Zviedrijas dienvidos, noticis skandalozs incidents.

Viss sākās ar to, ka slimnīcā vērsās pacients, kuram iepriekš tika amputēta viena acs un ielikta acs protēze, ar mērķi attīrīt mākslīgo aci.

Viņu nosūtīja pie medmāsas ar 20 gadu darba pieredzi, kurai bija nepieciešamās iemaņas.

Sieviete baltā halātā ķērās pie lietas, nosēdināja vīrieti krēslā, un nosedza viņa apģērbu ar speciālu apmetni. Tomēr tālāko medmāsas darbību dēļ zviedrs sāka šaubīties par viņas kvalifikāciju. Medicīnas darbiniece mēģināja izvilkt veselo pacienta aci ar speciālu sūcējierīci, sajaucot to ar protēzi, – vēsta fedpost.ru.  

Zīmīgi, ka pēc tam, kad sašutušais par rupjo kļūdu vīrietis norādīja viņai, kur atrodas veselā acs, bet kur protēze, medmāsa vēlreiz neveiksmīgi mēģināja izņemt protēzi – viņa atkal sāka vilkt ārā veselo aci.

Zviedrs, kurš neizturēja šādu pārbaudījumu, palūdza viņai pārtraukt procedūru, paskaidrojot, ka viņas centieni sagādā viņam stipru diskomfortu.

Medmāsas darbību rezultātā veselajā pacienta acī izveidojās hematoma, kura piespieda viņu griezties pie ārsta. Pēc apskates speciālists diagnosticēja viņam redzes pasliktināšanos, bet atzīmēja, ka medicīnas darbinieces nodarītais kaitējums veselībai nav pārāk nopietns.

Šī incidenta izmeklēšanas laikā, ar kuru nodarbojas Zviedrijas Nacionālā padome veselības aizsardzības un sociālās nodrošināšanas jautājumos, medmāsa paziņoja, ka juceklis radās pacienta dēļ, kurš viņai sniedza neprecīzu informāciju par to, kura acs bija amputēta, un norādīja uz savu 20 gadus ilgo pieredzi.

Kā kļuva zināms vietējo MIL pārstāvjiem, patlaban rupjo medmāsas kļūdu dēļ cietušo vīrieti konsultē cits speciālists. 


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий