Aglonas svētku laikā svētceļniekus pastiprināti uzraudzīs policija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

PVD veiks pastiprinātu ēdināšanas un tirdzniecības vietu kontroli Aglonas svētku norises laikā, īpašu uzmanību veltot produktu aprites higiēnai, izsekojamībai, atkritumu apsaimniekošanai.

Kopā ar Valsts policiju PVD inspektori kontrolēs cilvēku pārvietošanos infekcijas skartajā zonā un to, lai cūkgaļas produkti no infekcijas skartās zonas nenonāktu Aglonā,” Neatkarīgajai raksta Pārtikas un Veterinārā (PVD) dienasta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

Augustā, katru gadu tūkstošiem svētceļnieku no visas Latvijas dodas uz Aglonas baziliku, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos. Tomēr šogad sakarā ar Āfrikas cūku mēri Aglonas novadā, tāpat kā daudzos citos Latgales novados ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, tādēļ Neatkarīgā sazinājās ar PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāju A. Joffi, lai noskaidrotu, kādas izmaiņas un preventīvi pasākumi tiks veikti Aglonas svētku laikā. Cilvēkiem Āfrikas cūku mēris nav bīstams un pārvietošanās karantīnas zonā netiks ierobežota. Tomēr vīruss var izplatīties ar gaļas produktiem, ko pārnēsā cilvēki, ar transportlīdzekļiem, kuros tiek pārvadāti dzīvnieki, ar mednieku apģērbu, ar kuru tie atgriežas no medībām un dodas uz kūti pie saviem dzīvniekiem – cūkām, tāpēc PVD kopā ar Valsts policiju uzraudzīs svētceļnieku kustību un veiks pastiprinātas pārbaudes. Tāpat arī svētceļniekus mudinās neievest un neizvest cūkgaļu no karantīnas zonas.

”Svētceļniekus, kuri dosies uz Aglonu un pēc tam atgriezīsies mājās, PVD aicinās nevest līdzi cūkgaļu saturošus produktus, bet Aglonā iegādāties pārtiku tikai legālās tirdzniecības vietās,” savā norāda A.Joffe.

Jau ziņots, ka Āfrikas cūku mēra dēļ, ārkārtas stāvoklis izsludināts Daugavpils novada Ambeļu pagastā, Biķernieku pagastā, Demenes pagastā, Dubnas pagastā, Laucesas pagastā, Maļinovas pagastā, Naujenes pagastā, Salienas pagastā, Skrudalienas pagastā, Tabores pagastā, Vecsalienas pagastā, Višķu pagastā, Aglonas novadā, Krāslavas novadā, Dagdas novadā un Dagdas pilsētā, Zilupes novadā, Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, Mākoņkalna pagastā, Pušas pagastā, Ludzas novada Brigu pagastā, Isnaudas pagastā, Istras pagastā, Nirzas pagastā, Ņukšu pagastā, Pildas pagastā, Rundēnu pagastā un Ciblas novadā.


Написать комментарий