Indras baznīcā restaurēti logi un durvis

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Indras ciematā četrus gadus darbojas jauniešu biedrība „Stāvēt aizliegts”, ziņo Krāslavas novada portāls.

Biedrības darbības mērķis ir veicināt kultūras mantojuma un tradīciju pārmantošanu, attīstīšanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Svarīga kultūrvēsturiskā mantojuma daļa ir arhitektūra. Arhitektūra ir mākslas veids, kurš lielā mērā ietekmē ciemata, pilsētas un valsts vizuālo tēlu.

Katras civilzētas sabiedrības uzdevums ir saglabāt kulgtūras mantojumu nākamajām paaudzēm.

Šovasar jauniešu biedrība realizēja projektu „Indras luterāņu baznīcas logu un durvju restaurācija”, kuru finansēja valsts Kultūrkapitāla fonds un Indras pagasta pārvalde. Projekta realizācijas rezultātā tika restaurēti ēkas logi.

Indras luterāņu baznīca tika uzcelta 20. gadsimta 30. gados, galvenokārt robežsargu apmetnes vajadzībām. Lai gan ēka 20.gs. sākumā tika uzbūvēta baznīcas vajadzībām, tā nekad netika atklāta un izmantota kā baznīca, tāpēc nonāca pašvaldības īpašumā. 

Padomju varas gados baznīcas ēkā tika ierīkota sporta zāle. Šobrīd Indras luterāņu baznīca (ēka) atrodas Krāslavas novada pašvaldības īpašumā un līdz šim netika izmantota, jo laika gaitā ir nolietojusies.

Neskatoties uz to, ka ēka nekad netika izmantota baznīcas vajadzībām, tā ir vēsturisks arhitektūras piemineklis, kas saglabājies no 20.gs. sākuma.

2013. gadā Krāslavas novada pašvaldība īstenoja ēkas jumta rekonstrukciju.

Šogad, pateicoties VKKF un Indras pagasta pārvaldes finansējumam, tika restaurēti ēkas logi. Šo darbu rezultātā tika novērsta vēsturiskās ēkas degradācija un sabrukšana.

Ēka ir kļuvusi estētiski pievilcīga un veido vienotu ansambli ar Tēvijas parku.


Написать комментарий