Спектакль на латгальском языке – Kļepernīku pogosta zvaigzne

14.05.2010 18:00 02.06.2010 18:30 Место: Даугавпилс, Даугавпилсский театр Жанр: спектакль Цена:

Daugavpils teātrī-pirmizrāde

02.06.2010 18:30

Mēdz teikt,ka mūsu dzīvi vada viņa augstība Gadījums.Gadījums, kad Kristīne Joksta nolēma-Zem guļoša akmens ūdens netek- un savus ikdienas Preiļu apkārtnes vērojumus uzlika uz papīra,kuras rezultātā tapa luga „Klepernieku pagasta zvaigzne”. Nāca gadījums ,kad Daugavpils teātris sadarbībā ar Kultūrkapitāla fondu izsludināja lugu konkursu latgaliešu valodā.Un laikam atkal gadījums noteica ka tieši „Klepernieku pagasta zvaigzne” kļuva par uzvarētāju šajā konkursā.Un tad jau no 2010.gada janvāra beigām gadījums atkāpās malā un sākās ikdiena,jo Daugavpils teātrī sākās šīs lugas mēģinajumi.Pirmo reizi Latvijas teatru vēsturē latgaliešu valodā.Lai gan visu radošo grupu iedvesmoja tobrīd UNESCO izsludinātā ziņa-piešķirt latgaliešu valodai savu kodu. Sākās pelēkā ikdiena kas saistīta ar ikdienas mēģinājumiem un radošajiem pacēlumiem.Un šobrīd izskatās,ka jaunās autores Kristīnes Jokstes debija dramaturģijas laukā ir uz pirmizrādes sliekšņa,kad Klepernieku zvaigznes-Miļa,Viļa,,Jezups,Pīters,Stasis,Broņa un Loreta dosies cīņā ar šībrīža situāciju Latgales (un ne tikai) laukos lai aizstāvētu savu ciemu un tur atlikušos ļaudis, respektīvi lai nepaliktu vēl viena Latgales sēta par kuro teiktu-reiz bija…

Izrādē piedalās teātra latviešu trupas zvaigznes-Alda Krastiņa,Ivars Brakovskis, Karīna Lučiņina, Māris Korsietis, Kristīne Vainšteina, Ritvars Gailums, Līga Korlaša, grupa Patrioti.lg.

Režisors – Harijs Petrockis. Scenogrāfs-Ivo Folkmanis. Kostīmu māksliniece-Nataļja Marinoha. Horeogrāfe – Jeļena Pasternaka.

Izrādē skan Latvijas šlāgeraptaujas uzvarētāju-grupas PATRIOTI.lg mūzika.
Biļešu iepriekšpārdošana Teātra kasē.
Kases tālrunis-65426520


Написать комментарий