«MĪLESTĪBA VAI NAUDA?»

10.09.2010 18:30 24.09.2010 18:30 15.10.2010 18:30 Место: Даугавпилс, Даугавпилсский театр Жанр: спектакль Цена:

10.09.2010 18.30
24.09.2010 18.30
15.10.2010 18.30

Komēdija divās daļās

Šķiet kaut kur dzirdēts klasisks jautājums? Izklausās gandrīz pēc vecā labā Šekspīra ar gandrīz vai Šekspīra Hamleta cienīgu jautājumu. Hamlets… Visu aktieru izsapņota loma, par kuro sapņo arī divi jaunie aktieri, cenšoties diezgan neveiksmīgi iekarot skatītāju sirdis. Un tad… Viņu rokas nonāk avīze ar sludinājumu: padzīvojusi miljonāre meklē savas mantinieces… Un iedvesmai atkal gribas piesaukt piemēru par veco labo Šekspīru un viņa teātri “Globus”, kur visas sieviešu lomas spēlēja vīrieši. Jo tikai īsts vīrietis spēj izjust – kas ir īsta sieviete. Jo tikai īsts aktieris mākslas vārdā var radīt īstas lēdijas cienīgu tēlu, piešķirot tam sevišķu pievilcības šarmu.

Izrādē dīvainā kārtā samezglojas sadzīviskais juceklis ar muzikālā šova iestudēšanu miljonāres mājā. Aplis noslēdzas – uzvar Teātris. Un izrāde “Mīlestība vai nauda” ir tieši par to – prasmi jebkurā situācijā palikt par cilvēku kas spēlē, nevis par īgņu vai skopuli. Spēlē! – un tu vinnēsi gan miljonus, gan mīlestību, kas domāta tieši tev…

Dramaturga Kena Ludviga, pēc profesijas jurista, Harvardas universitātes absolventa un daudzo dramaturģisko prēmiju laureāta, vārds latviešu skatītajam nav svešs. Vairākus gadus atpakaļ Dailes teātrī ar lieliskiem panākumiem tika radīta viņa komēdija “Aizdodiet tenoru”. Daugavpils teātra afišās autora vārds parādās pirmo reizi.

Iestudējumā piedalās Daugavpils teātra spožākais aktieru zieds:

Karina Lučiņina
Egils Viļumovs
Māris Korsiets
Maija Korkliša
Ritvars Gailums
Alda Krastiņa
Ivars Brakovskis
Viesturs Rencis

Režisors Mihails Mamedovs (Maskava)
Scenogrāfs Ivo Folkmanis
Kostīmu māksliniece Nataļja Marinoha


Написать комментарий