Radošā konkursa „Daugavpils jauniešu acīm” apbalvošana

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

22. novembrī Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē notika Jaunatnes departamenta rīkotā radošā konkursa „Daugavpils jauniešu acīm” noslēguma pasākums. Konkursā piedalījās vairāk nekā 70 jauniešu vecumā no 13 līdz 25 gadiem un vērtēšanai tika iesniegti ap 170 radošiem darbiem uz piecām izsludinātām nominācijām – fotogrāfija, videoklips, vizuālā māksla, dzeja un proza.

Konkursa mērķis bija caur radošo pieeju iesaistīt jaunatni patriotiskā attieksmē pret dzimto pilsētu un tās vērtību, parādot Daugavpils pilsētas skaistumu, kultūras un vēsturisko vērtību, stimulējot jaunatnes radošo garu un iespēju pašizteiksmei. Visi konkursa dalībnieki savos darbos centās parādīt Daugavpils pilsētas tēlu, tās vēsturiskās un kultūras vērtības un patriotisko pieeju, par ko apbalvošanas pasākumā varēja pārliecināties gan labāko fotogrāfiju un vizuālās mākslas darbu izstādē, gan visu dzeju un prozu apkopotā grāmatiņā, gan arī fotogrāfiju prezentācijā.

Radošos darbus vērtēja Literatūras apvienība „Ruslo-L”, Kultūras Jaunatnes biedrība „Ob.Ku.Mo.”, Tautas fotostudija „Ezerzeme-F”, DMV „Saules Skola” un Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, līdz ar ko par uzvarētājiem kļuva:

Nominācijā DZEJA:
vieta – Bogdans Ozerkins
vieta – Edita Medziņa
vieta – Jānis Dzirkalis

Nominācijā PROZA:
vieta – Alīna Banceviča
vieta – Anna Taraskova
vieta – Līna Kuznecova

Nominācijā FOTOGRĀFIJA:
vieta – Annija Petrova
vieta – Katrīna Orlova
vieta – Ruta Rukmane

Nominācijā VIZUĀLĀ MĀKSLA:
vieta – Irīna Ņiķitina
vieta – Irīna Visocka
vieta – Anastasija Paļčevska

Nominācijā VIDEOKLIPS:
vieta – Jevgeņijs Osipovs
vieta – Olga Gedjune
vieta – Dmitrijs Anisko un Marija Kucenko

Visiem dalībniekiem tika pasniegtas Pateicības par dalību konkursā, bet uzvarētāji tika apbalvoti ar diplomiem un dāvanām.


Написать комментарий