Lielāko parādnieku TOP5 novembrī nemainās

mixnews.lv
mixnews.lv

Septembrī par valsts lielāko nodokļu parādnieku kļuvušais Jevgeņijis Jakovļevs arī novembrī saglabāja šo pozīciju un viņa parāds pieaudzis par aptuveni 100 000 latu līdz 10,392 miljoniem latu, liecina VID mājas lapā publiskotais lielāko parādnieku saraksts uz 1.novembri.

Jakovļevam šā gada aprīlī tika uzrēķināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis 6,733 miljonu latu apmērā, soda nauda – 3,366 miljoni latu, kā arī nokavējuma nauda – 2,625 miljoni latu, liecina portāla "Delfi" arhīvs. Uzrēķinātā summa viņam bija jāsamaksā mēneša laikā.

"Lursoft" informācija liecina, ka Jakovļevs saistīts ar nekustamo īpašumu jomu. Viņam pilnībā pieder "Namu pārvalde "Maskavas"", kur viņš ir arī valdes loceklis. Nevienā citā uzņēmumā viņš nav ne dalībnieks, ne amatpersona.

Otro vietu nodokļu parādnieku sarakstā joprojām ieņem SIA "METALEX", kuras parāds mēneša laikā pieaudzis par aptuveni 20 000 latu līdz 3,98 miljoniem latu. Uzņēmums pieder Latvijas privātpersonai Kasparam Ondzulim un nodarbojas ar metālizstrādājumu vairumtirdzniecību.

Trešajā vietā ierindojies SIA kopuzņēmums "Nafta Trading", kas iepriekš lielāko parādnieku saraksta augšgalā nebija. Uzņēmuma parāds sasniedz 3,65 miljonus latu. Saskaņā ar "Lursoft" datiem uzņēmums nodarbojas ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecība un citām darbībām. Tas pilnībā pieder Krievijas pilsonim Aleksejam Mihnevičam.

Ceturtajā vietā joprojām ir SIA "Koltex", kura parāds gan būtiski nav mainījies – 2,83 miljoni latu. Saskaņā ar "Lursoft" datiem uzņēmums sniedz juridiskos pakalpojumus un izstrādā būvniecības projektus. 2008.gadā reģistrētā firma pašlaik pieder Mikolam Šemeļakam, kurš ir arī vienīgā amatpersona, bet iepriekš tās īpašnieki bija Aleksejs Savčenko un Andris Krastiņš.

Piekto vietu saglabāja privātpersona Ēriks Mingazetdinovs ar 2,37 miljonu latu parādu.

Sestajā vietā ir privātpersonas, Jevgenijs Okss, kura parāds ir 2 miljoni latu, nedaudz mazāks parāds – 1,99 miljoni latu ir Agrim Krūzem. SIA "Konti" parādā valstij 1,94 miljonus latu, Ģirts Leimanis – 1,87 miljonus latu, SIA "Teskors" – 1,69 miljonus latu.

Simts lielāko parādnieku sarakstā vairs nav atpūtas centra SIA "MC 37", kura parāds oktobrī bija 2,24 miljoni latu, bet tiesisko aizsardzību pieprasījušās putnu fabrikas "Ķekava" parāds ir samazinājies no 1,72 miljoniem latu oktobrī līdz 765 000 latu novembrī.

Kopumā 100 lielākie nodokļu parādnieki ir Valsts kasei parādā vairāk nekā 103 miljonus latu, oktobra sākumā parāds bija 107 miljoni latu, septembra sākuma parādu summa bija 113,6 miljoni latu, bet augustā – 126,6 miljoni latu.


Написать комментарий