EK misijas vadītājs Latvijā: Latvijai ātri jāsagatavojas nākamajiem riskiem

Latvija ir veiksmīgi darbojusies krīzes pārvarēšanā, bet tagad ir svarīgi ātri sagatavoties nākamajiem riskiem, ceturtdien konferencē "Ekonomikas krustceles: no atlabšanas līdz ilgtspējīgai attīstībai Baltijā un ES" norādīja Eiropas Komisijas (EK) misijas vadītājs Latvijā Gabriele Džudiče.

Viņš apliecināja, ka Latvija krīzes pārvarēšanā ir veiksmes stāsts, taču vēl ir daudz darāmā. "Ir jāveic ātra sagatavošanās, lai izvairītos no nākamajiem riskiem," teica Džudiče, vēršot uzmanību uz Igaunijas straujo izaugsmi.

"Igaunijā izaugsme sākās ātri un strauji, bet risks ir tas, ka tā var būt pārāk ātra," paskaidroja EK misijas vadītājs Latvijā.

Vēstot par pieredzi, strādājot ar Latviju, Džudiče uzsvēra, ka gaisma tuneļa galā vienmēr ir, taču krīzes pārvarēšanai nepieciešama spēcīga nacionālā apziņa un vēlme risināt situāciju. "Bez šādas apziņas labi rezultāti nav sasniedzami," viņš atzina.

Latvijas gadījums apliecina, ka pārmaiņas var notikt bez nacionālās valūtas devalvācijas, klāstīja Džudiče. Tāpat viņš vērsa uzmanību uz to, ka valdības vadīšana arī pēc lielas konsolidācijas atkal uzticēta Valdim Dombrovskim.

Jau vēstīts, ka Rīgā ceturtdien notiek konferencē "Ekonomikas krustceles: no atlabšanas līdz ilgtspējīgai attīstībai Baltijā un ES", kurā eksperti pārrunā iepriekšējos gados pieredzēto ekonomisko krīzi un tās sekas, dalās pieredzē un spriež par nepieciešamajiem pasākumiem, lai sagatavotos dažādiem globālās ekonomikas nākotnes attīstības scenārijiem.

Konferencē piedalās Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Igaunijas finanšu ministrs Jirgens Ligi, "DnB NOR" grupas galvenais ekonomists Knuts Magnusens (Knut Magnussen), Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvis Centrālās un Austrumeiropas reģionā Marks Alens (Mark Allen), Dānijas uzņēmējs un inovāciju konsultants Karstens Vandrups (Karsten Vandrup), kā arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un citi eksperti.

Konferenci "Ekonomikas krustceles: no atlabšanas līdz ilgtspējīgai attīstībai Baltijā un ES" rīko EK pārstāvniecība Latvijā un "DNB banka".


Написать комментарий