Rēzeknē diskutēs par Latvijas austrumu kaimiņiem

Otrdien plkst. 16:00 Rēzeknē notiks diskusija par tematu "Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?", kurā no dažādiem skatu punktiem tiks analizētas Latvijas attiecības ar austrumu kaimiņiem – Krieviju un Baltkrieviju, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā diskusiju cikla "Eirodzīve – kāpēc?" Latvijas reģionos sabiedrisko attiecību konsultants Mārtiņš Pozņaks.

Diskusijas mērķis ir kopīgi aktualizēt sabiedrībai nozīmīgus jautājumus, izprast tos un viest jaunas idejas labākai Latvijai Eiropā. Tēma "Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?" sniedz iespēju ielūkoties Latvijas un tās austrumu kaimiņu tagadējās attiecībās un spriest par to, kādai jābūt Latvijas ārpolitikai nākotnē. Diskusiju vadīs filozofs, Latvijas Universitātes profesors Igors Šuvajevs, savā viedoklī un zināšanās dalīsies Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC) un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis.

Šuvajevs norāda, ka "Latvijas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju ir atšķirīgas un ne vienmēr tās ir traktējamas viennozīmīgi, tomēr skaidrs, ka šādi austrumu kaimiņi pastāv un zināšanas par šiem kaimiņiem ir visnotaļ savdabīgas". "Līdz ar to, ka Latvijā nav oficiālu institūciju, kuras strādātu pie šo kaimiņu padziļinātākas izpētes, sabiedrībā pastāv visai dīvaini pārspriedumi un aizspriedumi. Vēlos uzsvērt, ka jautājums par Latvijas austrumu kaimiņiem ir arī jautājums pašiem par sevi," norāda filozofs.

"Eirodzīve – kāpēc?" ir EK pārstāvniecības Latvijā ierosināts diskusiju cikls – neformālas sarunas pie kafijas galda par sabiedrībai būtiskām un aktuālām tēmām, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Diskusiju ciklu vada Šuvajevs. Sarunās piedalās Latvijā pazīstami cilvēki – viedokļu līderi: eksperti, zinātnieki un politiķi. Sarunu mērķis ir mudināt paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību, tās vērtībām un runāt par cilvēku izjūtām Latvijā un Eiropā.


Написать комментарий