Par satiksmes organizēšanu Atbrīvošanas alejā

Kopš 18.novembra satiksmei atvērta Atbrīvošanas alejas rekonstruējamā daļa. Līdz ar to ieviestas arī zināmas izmaiņas satiksmes organizēšanā, tostarp uzstādīti luksofori „ar pogu”. Tas nozīmē, ka gājējiem, lai šķērsotu ielas braucamo daļu, nepieciešams nospiest pie luksofora izvietoto pogu un jāgaida līdz iedegās zaļā gaisma gājējiem. Ērtības labad, kā arī rūpējoties par gājēju drošību, uzstādīti luksoforu taimeri, kas parāda, cik ilgs laiks atlicis ielas šķērsošanai.

Šobrīd luksofori uzstādīti Atbrīvošanas alejas krustojumos ar Lubānas, K.Valdemāra, Pulkveža Brieža, Baznīcas ielu. Jauns luksofors ir arī krustojumā ar Pils ielu. Par Atbrīvošanas alejas rekonstrukciju atbildīgajam uzņēmumam – PS „Re&Re un Latvijas Ceļu būve”, uzdots līdz decembra vidum ierīkot pagaidu luksoforus satiksmes regulēšanai krustojumā ar 18.Novembra ielu un Latgales ielu. Līdz šim tas nav izdarīts tehnoloģisku apstākļu dēļ.

Patlaban par ielas uzturēšanu ziemas periodā ir atbildīgs uzņēmums kā rekonstrukcijas darbu veicējs, informē pilsētas domē .


Написать комментарий