Latgalē skolēni, studenti un interesenti iegūst zināšanas par radošajiem resursiem

latgale.lv
latgale.lv

Latgales plānošanas reģions Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas - Lietuvas pierobežas reģionos", Nr.: LLIII-194 („Development of joint strategy and cooperation network for promotion of creative industries”), ietvaros organizē bezmaksas apmācības par radošo resursu apzināšanu un pielietošanu „Mūsu radošie resursi XXI gadsimta iespējām”. 

2011. gada 24. – 25. novembrī Dienvidlatgales Pašvaldību mācību centrā (Rīgas ielā 2, Daugavpilī) notiek nodarbības Latgales profesionālo skolu audzēkņiem un studentiem, kā arī jebkuram indivīdam, kas ieinteresēts radošo industriju nozarēs. Kopumā apmācībās piedalās 20 topošies speciālisti un interesenti.

Apmācību mērķis ir veicināt apmācību dalībnieku izpratni par radošo industriju (RI) attīstību, to nozīmi, specifiku, struktūru un attīstības potenciālu, palīdzēt tiem apzināt savus iekšējos radošos resursus, tos „iesaiņot” un izstrādāt ceļa karti to komercializēšanai, kā arī būtiski uzlabot savu kā indivīda konkurētspēju atbilstoši XXI gadsimta prasībām un iespējām.

Apmācību laikā to dalībnieki mācīsies izprast RI būtību un lomu ekonomikas attīstībā, orientēties RI spēlētāju lokā un veidot partnerību savu profesionālo mērķu sasniegšanai, izprast radošuma un inovācijas jēdzienus un to lomu indivīda izaugsmē, iepazīt savus iekšējos radošos resursus un pielietot tos profesionālai izaugsmei, izprast un pielietot RI un ekonomikas saikni un veidot jaunus biznesa modeļus RI komercializācijai, pielietot jaunas radošās domāšanas metodes konkurētspējīgu biznesa ideju izstrādei RI jomā, formulēt nepieciešamās kompetences sekmīgam komandas darbam, sastādīt risku pārvaldības karti savas idejas komercializācijai, izmantot mūsdienīgus instrumentus biznesa idejas konkurētspējas stiprināšanai u.c. ar RI un to komercializāciju saistītas būtiskas lietas.

Nodarbības vadīs RI jomā pieredzējuši eksperti no biedrības „Zināšanu un inovāciju sabiedrība” (ZINIS): MBA Vita Brakovska, M.Soc.Sc. Viesturs Zeps, M.Soc.Pol. Iveta Cīrule un MA Starptautiskajās attiecībās Liene Kuplā.

Projekta ietvaros jau notika šāda veida apmācības Daugavpilī esošajiem un potenciālajiem mākslas skolu un radošo centru skolotājiem no Latgales un Visaginas (Lietuva) un Rēzeknē profesionālo skolu audzēkņiem, studentiem un interesentiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 189 592 eiro. No tām – 998 977,80 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalsts. Latgales plānošanas reģiona izmaksas sastāda 100 000 eiro, no kuriem 85 000 eiro ir ERAF līdzfinansējums. Projekta ieviešana notiks līdz 2012. gada 30. aprīlim.


Написать комментарий