Sinoptiķi sniegu nesola līdz pat Ziemassvētkiem

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Tuvāko nedēļu laikā Latvijā valdīs siltas gaisa masas un sniegu var negaidīt gandrīz līdz pat Ziemassvētkiem prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna, ziņo "Latvijas Avīze".

Nedēļas nogalē un pirmdien piedzīvotā vētra Latvijā ievilkusi siltās gaisa masas, "nākamajās trīs nedēļās gaisa temperatūra būs viens līdz divi grādi. Sniegu teju līdz Ziemassvētkiem var negaidīt", laikrakstam paudis Vīksna. "Ziemeļaustrumlatvijā varētu būt pirmais sniegs, bet tas ātri nokusīs," prognozējis sinoptiķis.

Viņš arī laikrakstam skaidrojis, ka tik intensīva vētra kā nedēļas nogalē piedzīvotā atkārtojas ik pēc diviem trim gadiem. "Iepriekš tāda bija 2008. gada 23. novembrī un atkārtojās pēc mēneša decembrī," atgādinājis Vīksna. Nav izslēgts, ka arī šogad decembrī vai janvāra sākumā vēlreiz piedzīvosim šādu vētru, pieļauj sinoptiķis.

Jau nedēļas nogalē jūras piekrastes teritorijā vējš varētu sasniegt ātrumu līdz 20 – 23 metriem sekundē. Lai gan arī šāda stipruma vēju varot uzskatīt par vētru, "tā nebūs tik postoša kā pēdējās dienās", paredz Vīksna.

Jau ziņots, ka svētdien un pirmdien Latvijā plosījās ciklons "Joda" nodarot postījumus, galvenokārt galvaspilsētā un Vidzemē. Vētra lauzusi kokus, norāvusi jumtus un bojājusi elektrolīnijas, kā dēļ vēl pēcpusdienā bez elektrības bija 28 tūkstoši "Latvenergo" klientu, bet pirmdien vakarā vēl 9000 klientu. Kokam uzkrītot uz automašīnas, cietusi arī kāda sieviete.


Написать комментарий