Šogad Rēzeknes svētku egle būs Kultūras un atpūtas parkā

gorod.lv
gorod.lv

Aizvadīti valsts svētki novembrī un pilsēta sākusi gatavoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis, šogad sakarā ar remontdarbiem Festivāla parkā pašvaldība ir spiesta atteikties no egles konstrukcijas, kas ik gadu tika veidota no daudzām mazām eglītēm. Tāpēc galvenā šī gada iezīme būs īsta jaungada egle, kas tiks uzstādīta pilsētas Kultūras un atpūtas parkā.

Kā stāsta pilsētas galvenā arhitekte Lolita Čudare, šogad radīt svētku noskaņojumu pilsētā un izgatavot jaungada rotājumus palīdzēs Rēzeknes Augstskolas Dizaina un amatniecības katedras studenti. Šobrīd studenti izgatavo svētku rotājumus – puzurus.

Savukārt svētdien, 11. decembrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā tiks iedegta svētku egle. Viss notiks tā kā pasakā! Kopīgās dejās, rotaļās un dziesmās pie Svētku egles Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā kopā pulcēties aicinās rūķi un meža zvēri!

Neiztrūkstošs būs arī īpašais Ziemassvētku cienasts – piparkūkas, pīrādziņi, tēja un karstvīns. Jautrību radīs radošie Rēzeknes pilsētas Kultūras nama, Nacionālo biedrību Kultūras nama, Skolēnu interešu centra, Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu kolektīvi. Neparastās Ziemassvētku kamanās atbrauks lielais Ziemassvētku Rūķis, atvedot līdzi īpašu viesi! Kurš tas būtu? To uzzinās tikai tie, kas piedalīsies jautrajā Svētku egles iedegšanā!

Gaisma no Svētku egles iedegs Ziemassvētku rotājumus visā pilsētā! Ikviens pilsētnieks un pilsētas viesis tiek aicināts nest pašu darinātus eņģeļus – eglītes rotu, parkā augošo egļu pušķošanai un iekārt savu eņģeli ar labām domām sev, saviem mīļajiem, līdzcilvēkiem, pilsētai, novadam, valstij.

Darbosies Ziemassvētku tirdziņš, būs vizināšanās ar zirgiem. Tirdziņam pieteikties pa tālruni 29114165 vai 64625509  

Ieeja – brīva. 


Написать комментарий