Rēzeknes novadā renovētas trīs vidusskolas

Šī gada 1. decembrī noslēdzas deviņus mēnešus ilgušais Rēzeknes novada pašvaldības projekts „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestāžu ēkās”.

Tā rezultātā Maltas 1. vidusskola, Maltas 2.vidusskola un Kaunatas vidusskola ir renovētas atbilstoši augstām energoefektivitātes prasībām, izmantojot videi draudzīgus būvmateriālus un izstrādājumus. Kopējais projekta finansējums ir 806 659 lati.

Bez būvdarbiem, ko veica SIA „Latgalija”, projekta ietvaros izstrādāta arī tehniskā dokumentācija ēku vienkāršotai renovācijai, objektos veikta būvuzraudzība un autoruzraudzība, pārbaudītas ēku norobežojošās konstrukcijas un notikusi ēku energosertifikācija, bet novembra vidū semināra laikā visi interesenti iepazīstināti ar projektu un tā gaitu.

Projekta vadītāja Alīda Jasmane stāsta, ka veikto darbu rezultātā skolās būtiski samazināsies siltumenerģijas patēriņš un CO2 emisija atmosfērā. 

75% no projekta attiecināmajām izmaksām finansiāli atbalsta Klimata pārmaiņu finanšu instruments. Pārējo daļu sedz Maltas un Kaunatas pagastu pārvaldes.

 


Написать комментарий