Konkursa „LMT Daugavpilij” ietvaros īstenos projektus 10 tūkstošu latu apjomā

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Piektdien, 2.decembrī, vairāk kā 34 projektu priekšlikumu konkurencē, tika paziņoti projektu konkursa „LMT Daugavpilij” uzvarētāji. Ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) atbalstu Daugavpilī būs iespēja īstenot četrus pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgus kultūras, vēstures dokumentācijas un izglītības atbalsta projektus 10 000 latu apmērā.

Nākamā gada janvārī LMT atzīmēs savas pastāvēšanas 20. gadadienu, tāpēc savā jubilejas gadā LMT vēlējās pasniegt dāvanu visiem saviem uzticamajiem klientiem un sadarbības partneriem. Augstu vērtējot un rosinot vienmērīgu visu pilsētu un reģionu attīstību, LMT uzsāka jaunu iniciatīvu – reģionu projektu konkursu – kuru šogad noslēdz „LMT Daugavpilij”.

LMT Viceprezidente Laura Keršule: „Daudz esam dzirdējuši par idejām un sapņiem, ko savās pilsētās vēlas īstenot to iedzīvotāji un aktīvākās nevalstiskās organizācijas, taču bieži sastopas ar finanšu ierobežojumiem. „LMT Daugavpilij” projektu konkursa galvenais uzdevums bija iedrošināt iedzīvotājus pieteikt savas idejas un LMT sniegt finansiālu atbalstu šo sabiedriski nozīmīgo aktivitāšu ieviešanai. Tas ir mūsu kopīgs ieguldījums Daugavpils un tās iedzīvotāju sociāli nozīmīgu projektu īstenošanai savai un savas pilsētas izaugsmei.”

No visiem saņemtajiem pieteikumiem iedzīvotāju balsojumam tika nodotas desmit projektu pieteikumi. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā nodotas vairāk nekā seši tūkstoši balsu. Rezultātā ar LMT atbalstu tiks īstenoti četri projekti pilsētas kultūras atbalstam, vēstures dokumentācijai un izglītības attīstībai:

Džeza darbnīca – muzikālā darbnīca jauniešiem un dalībnieku noslēguma koncerts; atbalsts – 2634LVL
- Starptautiskais Māla mākslas festivāls „Latgales māla trauks” – keramiķu meistarklases, pieredzes apmaiņa, podniecības izstrādājumu izstādes un īpašas keramiķu veidotas un pirmās māla mākslai paredzētas skulptūras izveide un uzstādīšana; atbalsts – 3000LVL
- „Senlaiki un cilvēki”
dokumentālo filmu cikls par ievērojamiem Daugavpils senjoriem; atbalsts – 3000LVL
- Jauniešu interešu izglītības skolas Humanitārā akadēmija jauniešiem programmas „Latvijas jaunatnes intelekts Latvijas jaunatnei” realizācija Daugavpils Universitātē; atbalsts – 905LVL

Elektroniskajā balsojumā lielāko atbalstu guva Džeza darbnīca, saņemot 1548 balsis, bet klātienes balsojumā lielākās simpātijas izpelnījās Starptautiskais māla mākslas festivāls „Latgales māla trauks”, saņemot 896 balsis.  


Написать комментарий