Pabriks ar Beļģijas vēstnieku pārrunā patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas

ivarsjakovels.blogspot.com
ivarsjakovels.blogspot.com

Šodien, 7.decembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Beļģijas vēstnieku Latvijā Franku Arnautu un pārrunāja aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus aizsardzības jomā, tajā skaitā NATO valstu patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas.

A.Pabriks pateicās Beļģijai par ieguldījumu patrulēšanā, jo Beļģija bija pirmā valsts, kas 2004.gadā veica patrulēšanu virs Baltijas valstīm, 2007.gadā to veicot atkārtoti. „Latvija augstu novērtētu Beļģijas lēmumu turpināt patrulēšanu arī nākotnē,” sacīja aizsardzības ministrs. „Baltijas valstis šobrīd strādā, lai pilnveidotu gan atbalsta sniegšanu uz zemes, gan treniņu iespējas gaisā tām valstīm, kas piedalās šajā misijā.” 

Savukārt Beļģijas vēstnieks augstu novērtēja Latvijas un Beļģijas Jūras spēku sadarbību, uzsverot, ka Beļģijas Jūras spēku pārstāvji regulāri piedalās dažādās Baltijas reģionā rīkotās mācībās, piemēram, „Open Spirit”. Katru gadu uz Beļģiju tiek sūtīts Latvijas mīnu meklētājs, lai pārbaudītu kuģu kaujas gatavību atbilstoši NATO standartiem. 

Pārrunājot Eiropas Savienības aizsardzības politiku, ministrs pauda uzskatu, ka aizsardzība spējas būtu jāstiprina, īpaši ņemot vērā ASV plānu samazināt klātbūtni Eiropā. „Eiropas Savienības drošības politikas attīstību nevaram skatīt kā konkurentu NATO, tas ir dubults garants drošai Eiropai,” norādīja aizsardzības ministrs. 

Abas amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības tālāko attīstību, un vēstnieks norādīja, ka arī Beļģija ir ieinteresēta spēcīgā un stabilā Eiropā. 

Puses pārrunāja gaidāmo Eiropas Savienības līderu samitu, kā arī Baltijas un Beniluksa valstu sadarbību, kuras iniciators savulaik bija A.Pabriks.  


Написать комментарий