Tirgotāju asociācija neredz iemeslu pārtikas cenu kāpumam nākamgad

rubbers.lv
rubbers.lv

Pašlaik nav acīmredzama iemesla pārtikas cenu kāpumam nākamgad, laikrakstā "Dienas Bizness" paudis Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

Pašreiz joprojām spēkā ir iepriekš noslēgtie piegādes līgumi, tie darbojas, nekādus cenu kāpumus vismaz šogad neparedzot. Tātad vismaz tuvākajā laikā pārtikas cenām nav jāaug, skaidro Krūzītis.

"Attiecībā uz nākamo gadu skaidrības šajā jomā gan tā īsti nav, taču jāatzīst, ka vismaz pagaidām nav arī redzami potenciālie iemesli, kāpēc šīm cenām būtu jāaug. Piemēram, gaidot 2011. gadu, jau bija zināms, ka būtiski pieaugs dažādas nodokļu likmes, kā arī maksa par energoresursiem, kas nevarēja neatstāt iespaidu arī uz pārtikas cenām patērētājiem. Šobrīd situācija ir citādāka – nav gaidāms, ka tiks celtas, piemēram, pievienotā vērtības nodokļa likmes vai notikt kas tamlīdzīgs," laikrakstā paudis tirgotāju pārstāvis.

Acīmredzama iemesla cenu kāpumam nav, tomēr neskaidrība atsevišķās jomās saglabājas. Šobrīd nav manāmu nekādu neparastu pazīmju, kas varētu radīt kādam produktam lielu cenu palielinājumu, bet nākotnē ar šādu iespēju nerēķināties nevar, spriedis Krūzītis.

Viņš arī norādījis, ka nenoliedzami sava loma būs arī iedzīvotāju pirktspējai, kad aug patērētāju pirktspēja, uzņēmēji cenšas arī palielināt cenas un tādējādi nopelnīt vairāk. 


Написать комментарий