'Swedbank': bankai uzklūp, jo tā ir līdere

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

"Swedbank" ar tirgus līdera pozīcijām izskaidro to, kāpēc baumas skāra tieši šo banku, un tas arī apliecina, ka šīs baumas vērstas uz valsts finanšu sistēmas stabilitātes graušanu, jo to rašanās pirmie aizmetņi bija saskatāmi kopš Latvijas Krājbankas nedienām, otrdien laikrakstam "Dienas Bizness" atzīst "Swedbank" vadītājs Latvijā Māris Mančinskis, uzsverot, ka pašas "Swedbank" finanšu situācija gan Zviedrijā, gan Latvijā ir stabila un ļoti laba.

Turklāt šogad decembra sākumā starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" paaugstināja "Swedbank" grupas reitingus no A līdz A+, nosakot stabilu prognozi, bet tā saucamajos banku stresa testos "Swedbank" bija viena no tām retajām bankām, kurām vairs nav vajadzīgs nodrošināt papildu kapitālu, atgādina Mančinskis.

Pēc "Swedbank" vadītāja Latvijā teiktā, tā kā "Swedbank" šobrīd ir arī viena no vislabāk kapitalizētām bankām Eiropā, zviedri pauda pārsteigumu par to, ka tieši šobrīd vispār tiek diskutēts jautājums par kaut kādām bankas problēmām. "Banka ir tirgus līderis, un baumas vērstas uz finanšu sistēmas stabilitātes graušanu. Mēs paļaujamies, gaidām aktīvu rīcību no tiesībsargājošām iestādēm, lai pēc iespējas ātri atklātu šo baumu izplatītājus un sauktu pie atbildības," klāsta Mančinskis.


Написать комментарий