Poļi grib cept Latvijas maizi

No 8. līdz 11.decembrim mūsu novadu apmeklēja Uniejovas (Polija) pilsētas delegācija. Delegāciju vadīja pilsētas mērs Juzefs Kočmareks un tās sastāvā bija pašvaldības darbinieki un uzņēmēji, jo šoreiz vizītes mērķis bija saimniecisks - poļi vēlējās iepazīties ar maizes cepšanas un sieru siešanas māku, skatīt, kā tiek darīts alus un mājās gatavots vīns no vietējām ogām.

Uniejovieši apmeklēja alus darītavas Valmiermuižā, Brenguļos un arī Krāslavā, devās uz Aglonas maizs muzeju un uz Andrupenes lauku sētu, ciemojās z/s "Bagātības", z/s "Vaicuļeva", ieskatījās Indras pūra lādē, novada domē tikās ar pašvaldības darbiniekiem.

Uniejovas pilsētā maijā pēc rekonstrukcijas tiek atvērts pils komplekss, kurā tad arī paredzēts cept maizi un darīt alu. Pirms tam gan uz Poliju dosies Aglonas un Andrupenes maizes cepējas Vija un Skaidrīte, lai uz vietas apmācītu poļu meistarus.

Vizītes noslēgumā abas puses nonāca pie koīga atzinuma, ka beidzot uz papīra rakstītās vienošanās vietā nāk reāla sadarbība, kas vajadzīga gan pašvaldībai, gan vietējiem uzņēmēiem.

Tagad, aizbraucot uz Uniejovu Polijā, varēsim cienāties ar alu un maizi, ko pagatavot iemācīja latvieši.


Написать комментарий