Rēzeknes aktīvie jaunieši iesaistās brīvprātīgajā darbā

Jaunatnes iniciatīvu centrs Draugu centrs nosvinēja savu 3 gadu jubileju. Tas bija ražīgs gads, kura gaitā mēs piedalījāmies dažādās aktivitātēs, bija daudz interesantu piedzīvojumu un pozitīvu emociju. Centram ir dubultsvētki, jo ar šī gada 2.decembri Draugu centrā (Atbrīvošanas alejā 166) savu darbību uzsāka 15 aktīvi jaunieši, lai realizētu Jauniešu iniciatīvas projektu Esmu aktīvs, esmu brīvprātīgs, kuram tika piešķirts ES programmas Jaunatne darbībā finansējums.

Viens no projekta galvenajiem mērķiem ir pievērst Rēzeknes jauniešu un iedzīvotāju uzmanību brīvprātīgajam darbam un tā principiem, jo mūsu vidē ir radies maldīgs priekšstats par to, kas tas īsti ir.

Projekts palīdzēs jauniešiem saprast brīvprātīgā darba būtību un aktualizēs nepieciešamību pēc informācijas. Informācija palīdzēs jauniešiem atrast iespēju pilnveidoties, attīstīties un lietderīgi pavadīt laiku, palīdzot citiem.

Projekta programma ir ļoti piesātināta ar dažādiem pasākumiem. Tā dalībnieki apmeklēs valodu un kultūras centru Pasaule mūsu mājās, kur iepazīsies ar centra darbību. Apmeklēs organizācijas, kuras nodarbojas ar brīvprātīgo iesaistīšanu Rēzeknes pilsētā. Mēģinās realizēt pasākumu Tu neesi viens vientuļiem cilvēkiem, kuri dzīvo Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā. Mēģinās organizēt pasākumu Dalies ar sirds siltumu Tiskādu bērnu namā, iepriecinot bērnus ar jautrām rotaļām un pašceptiem cepumiņiem! Kā arī dalīs cepumiņus Rēzeknes iedzīvotājiem ielās ar aicinājumu pievienoties brīvprātīgo pulkam.

Taču lielākais plānotais galarezultāts ir pašu uzņemts video par to, kā tika realizēts projekts Esmu aktīvs, esmu brīvprātīgs, kas tad īsti ir brīvprātīgais darbs un kā tajā var iesaistīties jaunieši no mūsu pilsētas! Video pēc tā uzņemšanas tiks demonstrēts visās Rēzeknes skolās vidusskolas vecuma audzēkņiem, Jauniešu centrā „JACis”, Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolā, Austrumlatgales profesionālajā vidusskolā.

Projekta atbalsta un kontaktpersona – Eleonora Kalašņikova ir JIC „ Draugu centrs” jaunatnes darbiniece – metodiķe. Par idejas rašanos E.Kalašņikova stāsta: „Draugu centrs jaunieši apmeklēja pasākumu, kur piedalījās brīvprātīgie no ārzemēm. Interesanti ir tas, ka brīvprātīgie labprāt brauc uz Latviju, bet Latvijā dzīvojošie nesaprot, kāda jēga strādāt bez atalgojuma, kāds vēl gandarījums? Mēs gribam parādīt sabiedrībai, ka brīvprātīgais darbs ir lieliska iespēja iegūt jaunas prasmes, zināšanas, būt noderīgam un attīstīties. Darbojoties brīvprātīgi jaunieši mudinās citus jauniešus aktīvi iesaistīties un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Visā Eiropā šogad ir brīvprātīgā darba gads, tādējādi ir nozīmīgi aktualizēt brīvprātīgā darba iespējas. Rēzeknē ir liels bezdarba līmenis un brīvprātīgais darbs ir lieliska iespēja jauniešiem aktīvi iesaistīties un pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā dzīvē.”

Projektā piedalīsies jaunieši no dažādām vidēm un kultūrām. Savstarpēja darbība tuvina un veido dialogu jauniešu vidū, jo viņus vieno kopīga tēma – brīvprātīgais darbs. Brīvprātīgā darba iespējas ir ļoti plašas un projekta dalībnieki aktīvi darbosies trīs mēnešu garumā, lai par to pastāstītu arī mūsu pilsētas iedzīvotājiem.


Написать комментарий