'Swedbank' klientu panika: Cauni un Rāviņu pratinās DP

ir.lv
ir.lv

Saistībā ar nedēļas nogalē valstī sacelto paniku par iespējamo "Swedbank" darbības apdraudējumu otrdien uz Drošības policiju (DP) izsaukts Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) un Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), vēsta "Zemgales Ziņas".

Tā ārkārtas domes sēdē otrdien atzina Caune, žēlojoties kolēģiem, ka "prese pagriež, ka es esmu vienīgais vainīgais". Viņš saņēma arī deputāta pārmetumus par vienpersoniska lēmuma pieņemšanu. Sēdē atklājās, ka novada administrācijas namā ažiotāža ap "Swedbank" valdījusi jau piektdien, kad darbinieki steigušies tukšot savus kontus.

Pirmdien Drošības policija sākusi kriminālprocesu par nepamatotu ziņu izplatīšanu par "Swedbank" finanšu stāvokli pēc Krimināllikuma 194. 1 panta – par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli. Kriminālprocesā maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.


Написать комментарий