Valsts kases pārvaldnieks: nākamgada budžets pildīsies pēc plāna

ekonomika.lv
ekonomika.lv

Nākamā gada valsts budžets pildīsies kā plānots, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" otrdien prognozēja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Āboliņš pauda, ka 2012.gada budžets ir sagatavots ar diezgan konservatīvām prognozēm un būtiski riski tā izpildei nepastāv.

Taču, piemēram, ja nav noieta tirgu uzņēmējiem un ekonomika bremzējas vai neattīstās tiks strauji kā plānots, tad tas atspoguļosies nodokļu ieņēmumos, bilda Āboliņš. Valsts kases pārvaldnieks bilda, ka nodokļu ieņēmumus veido ne tikai eksportējošie uzņēmumi, bet arī iekšējais patēriņš.

Jau vētīts, ka Saeima 15.decembtī galīgajā lasījumā atbalstīja 2012.gada valsts budžetu un to pavadošo likumu paketi. Nākamā gada budžeta projekts paredz par 250 miljoniem latu lielākus ieņēmumus un pa aptuveni 114 miljoniem latu lielākus izdevumus nekā šogad; no iedzīvotāju ienākuma nodokļa valdība nākamgad plāno iekasēt par aptuveni 60 miljoniem latu vairāk nekā šogad, bet budžeta deficīts plānots ne lielāks par 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).


Написать комментарий