Daugavpils dome plāno ņemt kredītu 'Saules skolas' infrastruktūras uzlabošanai

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Daugavpils dome nākamgad plāno ņemt Valsts kasē 217 539 latu aizņēmumu Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" infrastruktūras uzlabošanas un mācību aprīkojuma modernizēšanas projekta īstenošanai, informēja vietējā pašvaldībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā "Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana" priekšfinansēšanai plānots novirzīt 37 516 latus, bet līdzfinansēšanai – 180 023 latus.

Aizņēmumu plānots ņemt uz 20 gadiem, tā atmaksu plānots sākt 2015.gadā. Aizņēmumu Daugavpils dome garantē ar pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Projekts "Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana" tiek realizēts ERAF darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" apakšaktivitātē "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai".

Projekta kopējais finansējums ir 422 475 lati, no tiem ERAF finansējums ir 363 328 lati (86%), valsts finansējums – 11 829 lati (2,8%) un Daugavpils domes līdzfinansējums – 47 318 lati (11,2%).

Projekta "Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana" pirmajā posmā paredzēts veikt rekonstrukcijas darbus skolas divstāvu ēkas daļā, izbūvējot mansarda stāvu.

Mansarda stāva būvniecībā plānots izmantot mūsdienu materiālus – sienas tiks veidotas no keramikas blokiem ar apmetumu un krāsojumu, tādējādi lieki nenoslogojot ārsienas. Fasāžu krāsošanai kā pamattonis tiks saglabāta dzeltenā – saules – krāsa. Rekonstrukcijas gaitā ēka atgūs fasādes vēsturisko izskatu, kāds tas ir bijis līdz 1940.gadam.

Projekta gaitā tiks modernizēta arī foto un sietspiedes laboratorija, apģērbu dizaina un koka izstrādājumu darbnīca un informācijas tehnoloģiju kabinets. Tiks iegādāti jauni datori, jauna dizaina veidošanas programmatūra, jauni kokapstrādes darba galdi un darbarīki, šujmašīnas, overloki, manekeni, jaunas mēbeles, jauna fototehnika un sietspiedes aprīkojums.

Globālās ekonomikas apstākļos radošajai profesionālajai izglītībai Eiropas Savienībā ir svarīga loma, jo konkurētspēja ir atkarīga ne tikai no saražotās produkcijas apjoma un cenas, bet arī no dizaina un mārketinga mākslas.


Написать комментарий